30 Nisan 2025, Çarşamba Yeni Haber
Haber Girişi : 8.04.2025

Tepecik Mahallesi Muhtarı'ndan su tasarrufu çağrısı: "Yüzme havuzları da yasaklansın"

Seferihisar’ın Tepecik Mahallesi Muhtarı Azat Aktaş, artan susuzluk tehlikesine karşı Seferihisar Kaymakamlığı’na, Büyükşehir ve Seferihisar Belediye Başkanlığı'na resmi bir dilekçeyle başvurarak, yaz aylarında yüzme havuzu kullanımının yasaklanmasını talep etti.

Muhtar Aktaş, özellikle bu kış mevsiminin yağış açısından yetersiz geçtiğine dikkat çekerek, bölgede yaşanan su krizinin ciddi boyutlara ulaştığını vurguladı. Yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Susuzluğun her geçen gün arttığı dönemde, özellikle bu kışın yağış bakımından yeterli geçmemesinden kaynaklı olarak bölgemizde veya ilçemizde havuz kullanımının bu yaz boyunca yasaklanmasını talep etmekteyiz.”

Aktaş, bu yaz barajlardan hayvan yemi sulanmasına dahi izin verilmediğini hatırlatarak, tarım ürünlerinin sulanmasının dahi yasaklandığı bir dönemde yüzme havuzlarının serbest bırakılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

“Hayvancılığın ve tarımın böylesine kısıtlandığı bir ortamda, yüzme havuzlarına su harcanması hem adil değil hem de kaynaklarımızı daha da kurutma riski taşıyor,” dedi.

Su kaynaklarının sürdürülebilirliğini korumak adına tüm vatandaşlara duyarlılık çağrısında bulunan Aktaş, bu konuda yerel yönetimlerin ortak bir karar almasının önemine dikkat çekti.

Yorum
  • seferihisarlı 12 gün önce
    her gün havuzu doldur boşalt yapacak kişi ya çok zengindir ya da zihinsel problemi vardır tepecikte çok zengin bir tip olmadığına göre sonuç belli. Azat bey vahşi sulamayı hedef alacağına eline sokuşturulan kağıdı böyle okursan komik duruma düşersin
  • Ahmet Çöllü 20 gün önce
    Muhtarımızın görüşlerine aynen katılıyorum.Su konusunda bazı tedbirler alınmasının şart olduğunu düşünüyorum.
  • İBRAHİM BABACAN 20 gün önce
    Azat Aktaş beyin önerisi ve çabası çok doğru ve önemli. Acilen tüm illerimizde ilçelerimizde uygulanması gerekir. Temennim ilgili kurumların yetkilileri gereğini yapar.
  • asaf akat 20 gün önce
    Ruhsatlı havuz neredeyse yok, dolayısı ile asıl sorun kaçak havuzlara göz yuman idari kurumlar...
  • ÜNAL BAHADIR 21 gün önce
    Seferihisar Sığacık eski yolu üzerinde ki bahçelerin sondaj kuyularından yıllardır tankerlere su doldurulup otellere ve bazı konutların havuzlarına satış yapılmaktadır. Bu yasal mıdır? Bahçe sulamak için açılan bu kuyular başka amaçla kullanılmaktadır. Buradan sağlanan gelirlerin belgeleri var mıdır? Yeraltı su kaynaklarının rezervini bitirip, hem kendi bahçelerini hem de komşu bahçelerini geri dönülmez hatayla kuraklığa sürükleyen bu kolay para kazanma hırsına göz yumulursa sonuçlarına katlanmak zorunda olmamak için duyarlı olmalıyız.