Seferihisar Yeni Haber Gazetesi | Yazarlar
Seferihisar Yeni Haber Gazetesi internet sitelerinde yayınlanan köşe yazılarının
tüm hakları ve sorumluluğu köşe yazarına aittir. YORUM YAZ
ÖNCEKİ YAZILARI
YAZARLARIMIZ
SON YORUMLANAN HABERLER
1
Seferihisar CHP örgütünün ve yeni yönetiminin sesine kulak veren Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye yönetiminde radikal kararlar almanın eşiğinde…
2
Seferihisar belediye meclisi önceki günkü toplantısında tarihi bir karar aldı ve Türkiye’nin yakından tanıdığı (merhum) gazeteci Teoman Erel’in ismi Ürkmez bölgesinde bir parka verildi.
3
19 Mayıs, hükümetin aldığı karar gereğince Seferihisar’da alışılmışın dışında kutlandı. Saat 09.30 da Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Atatürk büstüne çelek koydu ve protokol üyeleri saygı duruşunda bulundu
5
Seferihisar Cumhuriyet Halk Partisi kadın kolları ve ADD Derneği yöneticileri Partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu ziyaret etti
E-POSTA LİSTESİ
EN ÇOK TIKLANAN HABERLER
1
Seferihisar CHP örgütünün ve yeni yönetiminin sesine kulak veren Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye yönetiminde radikal kararlar almanın eşiğinde…
3
19 Mayıs, hükümetin aldığı karar gereğince Seferihisar’da alışılmışın dışında kutlandı. Saat 09.30 da Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Atatürk büstüne çelek koydu ve protokol üyeleri saygı duruşunda bulundu
5
Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar İlçe Teşkilatı’nın geçtiğimiz ay işbaşına gelen yeni yönetimi, çalışmalarına protokol ziyaretleriyle başladı










.jpg)
.jpg)
.jpg)








(1).jpg)







Seferihisar'ın geçmiş iki belediye başkanının yaptıklarını biliyorum. Etem Çalış ilçenin alt yapısını bitirdi.
Söyler misin senin yaşıtına yakın SBB Seferihisar'a borçtan başka ne bıraktı. Borcun tutarımı kırk trilyon lira üstelik belediyenin mallarından sadece mezarlık ve eski belediye binasından başka ne bıraktı,
42 müstakil tapulu belediyenin tarla, arsalarını, koylarını sattı. İyi tamam sattı. Sattı da kaç gence çalışabilme iş imkanı sağladı.
Paraların hepsi topçulara popçularla gitti. Gece âlemlerin de aracını kullananlara, ceketini tutanlara gitti. Buralarda harcandı on trilyonlarca paralar
Diyeceksin ki bunları geçelim haydi geçelim. Senin gönlün olsun.
Seferihisar belediyesi Tarımda yol belirleme toplantısı yaptı. Geldin mi gelmedin.
İki gün önce Seferihisar Turizmde ne bekliyor ve turizmde hangi yol izlenmeli adlı bir toplantı daha yapıldı, geldin mi gelmediğin yazılarından belli.
Bu toplantıya ilçede sınırlarında küçük büyük ne kadar turizmci varsa katıldı herkes fikirlerini söyledi bir hafta on gün içerisinde en çok istenenler (Mali durumuna göre) tarımda da turizmde de bu isteklerin yapılması için çalışmalara başlanacak.
Önce sen Seferihisar'ın neresinde yaşıyorsun. Beyler köyünde mi efen Çukuru köyünde mi, Orhanlı köyünde mi. (bu köylerimize günlük gazete gitmiyor da) Bunu öğrenmeliyim.
Neden mi soruyorum. Bu gün yeni asır gazetesinde bir haber yayınlandı. "İşsizliğe çare Alaşehir Modeli" diye.
Alaşehir bu gün Tunç Soyer'in uyguladığı belediyecilik modeli ile on yılda işsizlik oranını sıfıra düşürdü. Komşu ilçelerden işçi alır oldular.
İyi de Tunç Soyer belediyeyi devir alalı kaç gün oldu 87 gün, üç ayını bile doldurmadı.
İyi ama haksızlık etmiyor muyuz?
Bir defa senin yorumlarından iyi niyetli olmadığını biliyorum. Tamam, muhalefet edeceksin edilecek ama muhalefet etmenin de haklı yönü olmalı değil mi?
Başka bir fikrim.Senin gibi fikri zeka bir insan niye daha önce SBB plakalılara eleştiri yapmadı, yol gösterici olmadı?
Niye o günkü belediyenin web sitesine bu fikirlerini yazmıyordun ama yazamıyordun dimi. Şimdi Seferihisar da demokrasi var. İsteyen istediğini yazıyor, konuşuyor.
On yıldır bu web sitesinde insanlar hep yazıyordu ama senin gibi dayamacılar topa popa alkış tutuyordunuz.
Unutmamalısın hiçbir meyve ağacı bir yıl önce meyve vermez.
Üç aydan önce kanatlılar ile tavşanlar doğurur.
Siz o cinslerden olmadığınıza göre niçin sabır etmiyorsunuz, niçin belediyenin düzenlediği Tarım, Turizm gibi İlçenin geleceği ile ilgili toplantılarına gelip de bu zihni fikirlerinizi söylemiyorsunuz.
Biliyorum niçin gelmediğinizi, siz gibilerin öz düşüncesi ve öz istekleri İlçe halkını köy ağası, aşiret statüsünde yönetenlere havlu tutmak, alkış tutmak.
Ama onlar olmayacak, siz gibi düşünenlere Seferihisar insanı pirim vermeyecek. Size güzel bir önerim olacak ki bu insanlar siz veya sen gibilerine geçit vermeyecek bu beklentinizi unutun diyorum.
Bu bir abla nasihatı
o yuzden kerım bey gelın bosverelım gecmısı en azından sımdılık bu konudakı fıkırlerınızı bızlerle paylasın.siz benım dusuncelerımle dalga gecmeye devam edebılırsınız hıc sorun degıl ama ben sizi dinlemeyı fıkırlerınızı ogrenmeyı gercekten ıstıyorum
Bu iş kesinlikle olumsuz olur demiyorum ben.Bakarsınız boyle bır atılım basarılı olur o sertıfıfıka alındıgında sadece merak ettıklerı ıcın bıle seferihisara ciddi icerden dısardan talep olur.Ama citta bir seferihisar hayal edelım.
Karakayalardan gırdınız arabanızla 4 yola geldınız karakolun oraya ama oradan sonra carsı merkezıne arabayla degıl beygırle devam etmenız gerekecek.Bısıklet kullanımı artacak motorla seferihisarda gezmek hayal.buyuk alısverıs merkezlerı supermarketler hayal..ee sonuc tansaş kapanacak mı ya da bim..bu da mumkun degıl.neyse bu celıskılerı ve uygunsuzlukları gri noktaları bı kenara bırakalım da koyalım bı kenara.olurda mc donalds gelıp bıyer acmak ısterse ne olacak burger kıng ya da ..mumkun degıl cıtta slowda fast food yasak zaten bu hareket yiyecek temasından hareketle baslamış.mesela pızza pızza eger cıtta sertıfıkası elımızde oldugunda gelseydı seferihisar su an yoktu orada.neyse hadı bunlarıda bosverelım.buyuk oteller yasak butık oteller olacak yanı turızmde bu adımda dev adımlar atılamaz.
Citta slow demek bence yalınlıga donmek ve bıraz köylesmek demek acıkcası.Teknolojının nımetlerını reddetmek duru olana yonelmek demek.5. DEFA SORAYIM SEFERİHİSARLI BUNU ISTIYORMU ACABA.
daha once ki yazımda bu karar acele alnmıs demıstım.yanılmısım.hakkaten kusuruma bakmasınlar.cunku tekrar bi projelere göz attımda en basından berı hedeflenen buymuş.umarım iyi olur seferihisarımız ıcın.bakarsınız iyide olur.ben olmaz ya da yanlıs demıyorum sadece durum tespıtı yaptım.zor dıyorum ve kolay gelsın dıyorum.ama türkiye gerceklerını goz onune alıyorum ve zor oldugunu son kez belırtıyorum
Şimdi seçim sürecinin ardından belli başlı vaatler verildi.Bunlardan en önemlilerinden bazıları Çeşme gibi olmaktı.Seçim öncesi şöyle dendi.Ne eksiğimiz var ki.Eksik çoktu ama siyaset sonuçta.Evet dedi insanlar evet neden çeşme gibi olmayalım oluruz.E peki neden olamadık simdiye kadar.Dediler ki neden olamadığımız çok açık mevcut yönetim yatırımcı getırmıyor o yuzden.Hmmm dedi herkes.Demek ondan olamadık çeşme gibi.Sanki çeşme 10 senede olmuş gibi sanki bu durumdan sadece en son yonetım sorumluymus gıbı.
Şimdi ise gerceklerle yuzlesme vaktı..
http://www.ntvmsnbc.com/id/24976874/
Bu adreste sorulan soru neden seferihisar bu durumda.Cevabınıda baskanımız vermıs.Secim oncesı soyledıklerındende epey farklı.Diyor ki askeri bolge ve sit alanı yuzunden seferihisar gelısemedı.o yuzden citta slow daha uygun gibi gözukmekte falan
Meali:Malesef çeşme gibi olamayız.Cunku seferihisarın onunde bu anlamda ciddi eksıklıkler var.sit ve askerı alan sadece 2 tanesi.o yuzden bız yavas sehır olacagız.
Bu atılım çok doğru bir atılım.Yürekten tebrık ederim.Zaten boyle olamayacagını ben defalarca yazdım.Bu konu uzerıne bır arastırma yapmıstım zaten.
2 tane de degıl ustelık.deprem bolgesı olusumuz en buyuk engeldır.arabistan turkıye ana karasını batıya dogru itmektedır ve fay hatları hareketlıdı bu da ne yazıkkı depremlerın surecegının gostergesı tek bır cıddı sarsıntı buranın turizmini 20 sene gerıye goturur.
brcok engel daha var unutmayınkı oncekı donem yatırımcılar gelmıstı ve beledıye özellestırecektı ve gelır elde edecektı pekı engel neydı orman alanı olması.1 degıl 2 degılkı engel.
Şimdi yapılan ise şu.Cesme kusadası olmayacagımız anlasıldı artık.Bu yönetimsel yetenege baglı bır durum degıl elımız kolumuz baglı.Bu farkedıldı ve farklı arayıslar.Arayısların farklı oldugunun en onemlı gostergesı ıse secım oncesı vaadlerde cıtta slow falan yoktu.Bellıki alelacele alınmıs bı karar.Çok altyapısı olusturulmadan anlık bir tepkı nıtelıgınde.
son soru citta slow basarılı olurmu.pozıtıf dusunmek ıstıyorum ama işin mali tarafıda var bellı bır para gerektırmekte ilerleyen evrelerde ve bır surec bu senelerce beklenmesı gerek ve halkın ciddi destegı sart.işin komık tarafı halk bu konuda bılgılendırılmıs degıl bır sabah uyandılar ve citta slowa basvurmusuz dedıler kendılerıne pekte sorulmadı
son söz citta slow gibi uygulamalar gelısmıs ulkelerde basarıya ulasmıstır.refah duzeyı yuksek toplumlar ıcın dınlence yerı gibi o kulturde kabul gormustur.turkıye gibi bır ulkede heryer citta slowdur butun koyler citta slowdur.avrupada boyle degıl ama. heryer kentlesmıs oldugu ıcın sadeye yalına kacış soz konusu ama turkıye de sadelıgını koruyan ve marka olmus yerler zaten var.sanayılesmeyı tamamlamıs toplumlar da bu arayıs var.ama hem sanayısını tamamlamamıs ve bunun yarattıgı sonuc olarak yalınlıgın zaten bozulmamıs bir turkıye de bu atılım nası cevap verecek.
Bunlar ne kadar arastırıldı ne kadar sorgulandı ve boyle bır karar alındı bızler bılemeyız.zaten bılsek ne olur bize birsey soruldugu yok ne de olsa haksızmıyım:)