Seferihisar Yeni Haber Gazetesi | Yazarlar

20 Yıl Sonra Seferihisar

17 Haziran 2007, 12:13
Seferihisar.com Twitter'da

Çeşme, Urla çevresindeki turizm tesisleşmesinde yaşanan 'doygunluk' yapılaşma hareketinin Seferihisar-Doğanbey-Ürkmez yönüne kaymasına yol açtı. Doğanbey'de başlayan termal otel yoğunlaşması, bölgemizde bakanlık belgeli yıldızlı tesis, otel, pansiyon yapımını hızlandıracak. Bu yapılanma ilçemiz ve köylerinde yaşayan gençlerimize istihdam yaratırken, yeni patronları, yeni müdürleri, yeni insanları aramızda göreceğiz.


Tesisleşme, önce inşaat sektörünü, ardından ulaşımı, konaklama faaliyetlerinin başlamasından sonra da tarımımızı, esnafımızı geliştirecek. Zincir mağazaların tercihleri arasına Seferihisar'da girecek.


Gelişmeye bağlı olarak Güzelbahçe-Seferihisar arasındaki bölünmüş yol, Kuşadası'na, oradan da Söke üzerinden Milas ve Bodrum'a kadar uzanacak.


Bugün sebze ve mandalin bahçeleri ile yaşamlarını sürdüren bölgemiz halkının tarım alanlarını imara açarken, mücavir alanlarda kalan arsalarını elden çıkarırken, hatta çocuklarının yüksek öğrenimini planlarken 20-25 yıl sonrasını düşünmelerinin doğru olacağı kanısındayım.
Bölgemiz insanının geleceği turizmdedir. Tarım, şaraplık üzüm, yağlık zeytin, ihraçlık mandalin ve bölge ihtiyacı sebze meyve üretimi şeklinde sürecektir. O halde günlük düşünmeyi bırakıp, geleceği planlamak gerekir...

Seferihisar Yeni Haber Gazetesi
 Seferihisar Yeni Haber Gazetesi internet sitelerinde yayınlanan köşe yazılarının tüm hakları ve sorumluluğu köşe yazarına aittir.
YORUM YAZ
BU KÖŞE YAZISI İÇİN HENÜZ YORUM EKLENMEMİŞTİR.
 Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları, okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan Seferihisar Yeni Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
ÖNCEKİ YAZILARI
ÖZEL RÖPORTAJ
Ümit Cingöz'le dobra dobra
Ümit Cingöz'le dobra dobra
AK Parti İlçe Başkanı Ümit Cingöz’e biz sorduk, Cingöz cevapladı.
 
YAZARLARIMIZ
Yeni Haber'den
GEÇ DE OLSA İYİ OLACAK
Mustafa KARABULUT
TEOMAN EREL VE SEFERİHİSAR BELEDİYE MECLİSİ
Ayaklı Gazete
BELEDİYENİN AVRUPA YAKASI
Yasemin KARABULUT
KADINLARIMIZ
Şükrü Demirel
ÖMÜR VE ÖLÜM MUHASEBESİ
Muhittin AKBEL
BAZ İSTASYONU TERÖRÜ
 
FOTO GALERİ
 
SON YORUMLANAN HABERLER
 
VİDEO GALERİ
 
E-POSTA LİSTESİ
 
EN ÇOK TIKLANAN HABERLER
 

Bu sitenin tüm hakları, Seferihisar Yeni Haber Gazetesi-ne aittir.

Seferihisar Yeni Haber Gazetesi - Hıdırlık Mh. Atatürk Cd. 35/105 Seferihisar / İZMİR
Tel :0232 7434212