Anasayfa | Künye | Önemli Telefonlar | Reklam | Haber Ara | Seferihisar Emlak | Forum | Anketler | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama
 

Hani Merkezden Yönetim Yoktu?

Okunma  Yazar : Mustafa KARABULUT
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 3296
Tarih  Tarih : 02 Mart 2008 23:33

11 Punto 13 Punto 15 Punto 17 Punto

Önce ülke yerinde yönetilmeli dendi...  Bu düşünce ile yola çıktılar ve metropol yasası çıkartıyoruz  dediler. Daha sonra  ellerine aldılar pergeli… Pergelin sivri ucunu valilik makamının üstüne oturttular   50km alanı yuvarlak içine aldılar ve halk arasında adı oldu pergel yasası.
Bu kanun yürürlüğe girdiği  23 Temmuz 2004 tarihinden beri ilçelerin ana sorunları büyükşehir merkezinden yürütülmeye çalışılıyor. Örnek Seferihisar'ın Sığacık ve Akarca bölgeleri veya Orhanlı, Beyler köylerinin imar sorunları büyükşehirde çözümlenmeye çalışılıyor.
Bırakın Seferihisar'ın çevresini ilçeyi hiç görmemiş insanlar tarafından eller havaya kaldırılıp indirilerek  bölgelerimizin imar,su,yol gibi  önemli konularında eller lehte veya alehte kaldırılıp kararlar alınıyor.
Daha sonra çevre kanunu dendi ve çevre bakanlığı tarafından 100binlik haritalar hazırlandı. Bu  haritalar hazırlanırken haberi olup da işini bilenler ve de ceplerinde uçak ve oralarda yedirip içirme parası olanlar kendi yerlerinin imar sorunlarını hallettiler.
Haberi olmayan veya Ankara'ya gidip gelebilecek,  oralarda harcayacak parası olmayan garibanların arsaları kimisi turizm alanı kimisi tarım alanı olarak belirlendiği için olan yine zavallı garibanlara oldu.

ŞİMDİ DE YEREL BELEDİYELER FESİH EDİLİYOR
Yerinde yönetim, maalinde yönetim derken sıra geldi belde belediyelerine.. Yerel seçimlere az bir süre kaldığı bu günlerde vatandaşın rahatı için değil sadece kendi siyasi çıkarlar ön planda tutularak ilçeleri ikiye bölüp, beldeleri de tamamen fesih ediyorlar. Peki bu olanlardan vatandaşın çıkarı ne? Bildiğimiz kadarıyla hükümetler vatandaşın refahı ve rahatı için kanun çıkarmaz mı?...
Bugünden itibaren  Ürkmez veya Doğanbey belediyeleri imar değişikliği, araç alımı, borçlanma gibi pek çok çözümü il özel idare onayı ile yapabilecek ve bir yıl sonra bu belediyeler tamamen fesih olacak. Yani bir vatandaşın belediye ile işi olduğunda ya ilçe ya da büyükşehir belediyesine gidecek.
Hani yerelde, yani yerinde yönetimler oluşturulacaktı…
Ben asıl bu hükümetin taşra teşkilatına sormak istiyorum... Bu alınan kararlarla vatandaşın çilesi daha da artacağını neden anlatmazlar… Neden genel merkezlerinin aldığı her karara taşradaki vatandaşın sorununu anlatmazlar da boyun eğerler. Neden?

NİŞANCI’YA AK PARTİ VE CHP KAPILARI KAPATTI MI?

Gazetemiz sayfalarında da okuduğunuz gibi CHP ilçe başkanı ile AK Parti ilçe başkanlarının açıklamalarında ANAP'lı Belediye Başkanı Hamit Nişancı'ya belediye başkan adayı olma şartı ile partilerinin kapılarını kapatmışa benziyor. Her iki partinin de açıklamasında “Parti üyesi olarak gelebilir ama belediye başkanlığı adaylığı sözünü veremeyiz” deniyor. Bu şartlarda da Nişancı yine kendi partisinde kalacağı kesin gözüyle bakılıyor. İyi de zaten de ne gerek var.
Geçtiğimiz seçimlerde yine ANAP'ın dibe vurduğu dönemdi ve aldığı oy neredeyse rakibi Etem Çalış'ı ikiye katlamıştı. O halde yerel seçimlerde seçmen partiye değil kişiye oy veriyor. 
Ancak burada küçük bir ayrıntıyı da kaçırmamak gerek. Bu seçimlerde taşıma seçmen yok. Mahalle muhtarları tanımadıkları vatandaşlara ve koliler dolusu  nüfuslara ikamet verip sahte seçmen oluşturamayacaklar.
İşte bu küçük ayrıntı geçen seçimlerde taşıma seçmenle değirmen döndüren(!)  belediye başkanlarını telaşa düşürmeye değer sanırım…
Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Mustafa KARABULUT Mustafa KARABULUT
Şu Beş Yıllar Ne de Çabuk Geçiyor.
Dt. Koray ACAROĞLU Dt. Koray ACAROĞLU
1 Mayıs Terörü
Muammer TOPRAKCI Muammer TOPRAKCI
MEÇHUL ASKER
Yasemin VAROĞLU Yasemin VAROĞLU
Aman Dikkat!!!

SATILIK EMLAK

ANKET

Seferihisar CHP İlçe Başkanı Güler Boler'i Başarılı Buluyor musunuz?



Tüm Anketler

© 2005-2007 Tüm Hakları Saklıdır
RSS Kaynağı | Yazar Girişi

Sponsorlar: Teknik destek: Bilkar Bilgisayar Mali Destek: Karabulut Emlak İçerik Desteği: Seferihisar Yeni Haber Gazetesi

Sitemizde yayınlanan köşe yazıları, yazanın sorumluluğundadır. Haber, yazı ve resimler izinsiz yayınlanamaz alıntı yapılamaz. İletişim: admin@seferihisar.com

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi