Anasayfa | Künye | Reklam | Haber Ara | Seferihisar Emlak | Forum | Anketler | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama
 

Türban Üzerinden Siyaset

Okunma  Yazar : Dt. Koray ACAROĞLU
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 2580
Tarih  Tarih : 18 Şubat 2008 15:28

11 Punto 13 Punto 15 Punto 17 Punto

Türban üzerinden yürütülen siyasetin Türkiye’yi nasıl bir yola sokacağını düşünüyorsunuz ?
Türban sorunu Türkiye gibi milyarlarca dolarını yolsuzluğa heba etmiş ve her alanda geri kalmış bir ülkenin önünü mü açacak, Türkiye’yi çağdaş uygarlık seviyesine mi taşıyacak? Peki aşılması gereken en önemli sorun bu mudur sizce? TÜİK (Tayyip’i Üzmeyecek İstatistikler Kurumu)’in ilan ettiği enflasyonun 20 katını hergün mutfağında yaşayan ve işsizlikle, açlıkla boğuşan ailelerin tüm sorunları türbanı üniversitelerde serbest bırakınca şıp diye çözülecek mi sizce? Peki bu böyle olacaksa türban sorununu aşmış ve hatta bütün kadınların kara çarşaflı olduğu İran ya da Arabistan bilimde, teknolojide neden bir adım ileri gidemiyor da elin Amerikalısı teknolojisiyle dünyaya meydan okuyor?
Peki Müslümanlığın en önemli kuralı kadınların tek bir teli bile görünmeyecek şekilde kafasını bağlaması mıdır yoksa kul hakkı yememek, devletin milletin malını, parasını namus bellemek mi önceliklidir? Faiz külliyen haram değil midir yoksa ben mi yanlış biliyorum? Borç para bulmak için sürekli dünyaya avuç açmak zorunda olan bu devletin Balıkesir SEKA fabrikasını sadece arazi fiyatının bile çok altında Albayraklar’a peşkeş çekmek günah değil midir sizce?
Peki Amerika’da bir çiftlikte aldığı vaiz emeklisi maaşıyla 100 kadar korumayla zar zor geçinen Fethullah neden kendi ülkesine gelmiyor da öyle gavur ellerinde gurbette yaşıyor? Yoksa bir zamanlar Humeyni’nin de Fransa’da hazırlandığı gibi şu anda da bu şahıs Türkiye’de bir şeriatçı darbe için hazırlanıyor olabilir mi? AKP’nin öncelikli gündemi sizce neden türbanı üniversitelerde serbest bırakmak ve imam hatip liselerinde okuyan türbanlılara üniversitelerin yolunu açacak katsayı düzenlemesini sağlamak? Türbanlı bir kafa, koyu bir taassup içinde yıkanmış bir beyin, özgür, sorgulayan, araştıran,itiraz eden bir beyin olabilir mi sizce? Yoksa miras hukukunda bile kadına yarı hisse veren islam hukukunu mu benimser? Peki bu kafaların ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine taşıyacağına, Atatürk ilke ve devrimlerine sadık nesiller olacaklarına inanıyor musunuz? AKP’nin ampulu ile Fethullah’ın tarikatı (nurculuk yani ışıkçılık) neden biribirini çağrıştırıyor? Sizce bir tesadüf mü bu simgeler?
Peki bu türban üniversitelerde serbest bırakılmasın diye bu ülkenin tüm yüksek yargı organları, üniversite senatoları, rektörler, Üniversiteler Arası Kurul, bu kadar sivil toplum örgütü, bu kadar milyonlarca insan sizce dinsiz falan mı? Ya da bu ülkenin kötülüğünü mü istiyor bu insanlar? Bu insanların korumaya çalıştığı Atatürk ilkeleri sizce gereksiz şeyler mi? Peki ‘Bu halk isterse tabi laiklik gidecek’ diyen bir başbakan Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve laik bir sistem oluşturan Yüce İnsan Ataürk’ten daha mı ileri görüşlü, daha mı akıllı daha mı vatansever sizce? Peki bu türbanlı kafalarla üniversiteyi bitirecek ve avukat, mühendis, doktor vs olacak olan bu kimseler yarın devlet kadrolarında işe giremeyecekler mi sizce(öyle diyorlar ya….)? Ve bu kimseler bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olmayacaklar mı sizce? Bu sizin aklınıza yatıyor mu ?
Peki bu ülkeyi, bu canım vatanı göz göre göre böyle bir gerilimin ve bir iç savaşın eşiğine doğru götürecek böyle bir girişimin kime yarar sağlayacağı konusunda bir fikriniz var mı? Fethullah olabilir mi…..?
Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Mustafa KARABULUT Mustafa KARABULUT
Şu Beş Yıllar Ne de Çabuk Geçiyor.
Dt. Koray ACAROĞLU Dt. Koray ACAROĞLU
1 Mayıs Terörü
Muammer TOPRAKCI Muammer TOPRAKCI
MEÇHUL ASKER
Yasemin VAROĞLU Yasemin VAROĞLU
Aman Dikkat!!!

SATILIK EMLAK

ANKET

Seferihisar CHP İlçe Başkanı Güler Boler'i Başarılı Buluyor musunuz?



Tüm Anketler

© 2005-2007 Tüm Hakları Saklıdır
RSS Kaynağı | Yazar Girişi

Sponsorlar: Teknik destek: Bilkar Bilgisayar Mali Destek: Karabulut Emlak İçerik Desteği: Seferihisar Yeni Haber Gazetesi

Sitemizde yayınlanan köşe yazıları, yazanın sorumluluğundadır. Haber, yazı ve resimler izinsiz yayınlanamaz alıntı yapılamaz. İletişim: admin@seferihisar.com

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi