Seferihisar Yeni Haber Gazetesi | Yazarlar

Vidanjörle Vur Gunnnnn!!!

28 Ocak 2010, 01:01
Seferihisar.com Twitter'da

Vurgun nedir?

Önce buna cevap arayalım…

Birincisi,piyasadan yok olacağı hissedilen bir malı depolayıp arz talep dengesine göre yüksek fiyattan pazara sürmektir.

İkincisi banka, bankerlik, kooperatif veya şirket yöneticiliği gibi imkanları kullanarak kişi veya kurum olarak yüklüce parayı götürmektir.

Üçüncüsü daha çok sünger avcılarının yaşadığı gibi denizin derinliklerinde kalıp basınçla sakat kalmak hatta can vermektir…

Şimdi gelelim Seferihisar Beilediyesi’ndeki vurgun yaygarasına…

Seferihisar Belediyesi’nde personel müdürünün mesai başladığında teslim edilmek kaydıyla çekmecesine koyup daha sonra unuttuğu 100 liralık vidanjör parası, basına Seferihar Belediyesi’nde vurgun olarak yansıdı… Buna bağlı olarak da personel müdürünün, yanında da garaj müdürünün zorunlu emeklilikleri istendi.

Her iki müdürü de Seferihisar halkı çok yakından tanıyor. İkisi de yıllarını ilçelerine hizmet etmek için adamış, ak kaşık kadar temiz bürokratlar… Geçmişlerinde en küçük bir kir, pas yok…

O halde çekmecede unutulan 100 lira ile ‘vurgun’ yaygarası yapılmasının nedeni ne?..

O da yukarıda sözünü etmediğimiz dördüncü tür vurgun kapsamına giriyor. Yani siyasi rant elde etmek için belden aşağıya vuranlar kendilerince siyasi vurgun yapıyor.

Seferihisar Belediyesi’ndeki olay budur…

CHP ilçe teşkilatı seçimlerinde kaybeden ekipte yer alan bir partilinin bir bardak suda fırtına koparması, dürüstlüğüne hiç kimsenin toz konduramayacağı Belediye Başkanı Tunç Soyer’i belden aşağı vurarak yıpratmak için zayıf yönünden vurmasıdır.
 
Bunun adı siyasi vurgundur.

Haaa. Burada Tunç Soyer de yanlış yapmıştır. İki bürokratını emekliye sevk ederek belden aşağıya vuranların ekmeğine yağ sürmüştür. Her ne kadar işin içinde para da olsa personel müdürünün 100 liraya tenezzül etmeyeceğini hesaplamalı, idari soruşturma sonunda ‘görevi ihmal’den bir ceza verebilecekken, olayı ‘emniyeti suistimal’ gibi bir değerlendirmeye götürmesi ile iki bürokratı cezalandırmıştır. 

Yazık.. Gerçekten çok yazık…

Biz bu memlekette üç kişiyiz… Kim paraya tenezzül eder kim etmez birbirimizi çok iyi biliriz. Dahası siyaseten kim kimin ayağına çelme takıp düşürmek istediğini veya kimlerin kimin üzerine basarak yükseklere tırmanmak istediğini de çok iyi biliriz.

Dahası, kimlerin hangi düşüncelerle ve hangi çıkar hesapları ile yukarılara tırmanmak istediğini de çok iyi biliriz. Çünkü biz Seferihisarlıyız.

Biz kendi çalışma ve başarımızla bir yerlere gelmek yerine rakibimizi yatırıp sırtına basarak, sevdiğimizin omuzlarını merdiven yaparak bir yerlere tırmanmayı yeğleriz…

Bunları yaparken de sağa sola gülücükler atar, içimizdeki pis düşüncelerimizi örtbas etmeye çalışırız…

Küçük ihmallerinden dolayı emeklilikleri istenilen bu iki arkadaşımızın üzerinde leke bırakanların da aynı familyadan olduklarını biliyoruz. 
 
Çok ince hesaplarla bu tür oyunların içinde olduklarını görüyoruz.

Buna alet olan insanlarımızın da partili ve genç kesimden olması ayrı bir üzüntü kaynağıdır. Çünkü henüz siyasetin ‘tezgahından’ geçmeyen bu arkadaşlarımız ne yazık ki ‘kaşarlanmışların’ tuzağına düşmüştür. Belki şu anda da vidanjör baskınıyla vicdanlarının rahatladığını hissetmektedirler ama kaşarlanmışlardan er veya geç kendilerinin de ‘kazık’ yiyeceği açıktır.

Şimdi soruyorum?

Yıllardır belediyenin çeşitli birimlerinde çalışan ve en verimli dönemlerinde emeklilikleri istenilen iki değerli insanın kaybedilmesiyle gerçekten kaybeden kim olmuştur?

CHP içindeki ‘kaşarlanmışların’ bu sorunun cevabını arayacaklarını sanmıyor ve beklemiyorum. Ama tezgaha gelen genç arkadaşları bir çift sözüm var.

Siyaset maalesef her türlü kumpasın, çirkefliğin, pervasızlığın, riyakarlığın cirit attığı bir alandır.. Bunu biz yıllarca içinde bulunduktan sonra öğrenebildik. Sakın ola ki sizlerde bu siyaset bezirganlarının gerçek kimlikleri görmek için yıllarca beklemeyin. Biraz akıl ve sağduyunun sesini dinleyin…”

                                                                                                         mustafa@seferihisar.com

Seferihisar Yeni Haber Gazetesi
 Seferihisar Yeni Haber Gazetesi internet sitelerinde yayınlanan köşe yazılarının tüm hakları ve sorumluluğu köşe yazarına aittir.
YORUM YAZ
ufuk (+1) -
yorumları yazarken o insanlarında aileleri olduğunu düşünerek yorum yazalım lütfen bilmeden araştırmadan çamur at izi kalsın ilçe seçimini kaybeden birkaç kendini bilmez hırs yapıp intikam almak istemiş bu arkadaşlarda bir ihmal sonucu bu olay başlarına geldi...yarın sizin başınıza ne geleçek kim bilebilir yargısız ınfaz
Editör (+1) -
Sayın yorumcular.
Yorumlarda kişiye dönük hakaret içerikli ifadeler ile soruşturmaya tabi tutulabilecek ve yasal süreçde soruşturmayı engelleyebilecek, bireyleri küçük düşürecek   anlatımların yayınlanmayacağını sıkça duyurmaktayız.
haber sitemizde yayımlanan haber ve yorumlar hiç bir kimsenin etkisiyle kaldırılamayacağını, sadece yasalara ve toplum düzenine aykırı yorumların kullanılmadığını bir kez daha duyurma gereği görüyoruz.
Seferihisar.com siyasi kimliği ne olursa olsun hiç kimsenin etkisinde kalmaz. Ancak kişilerin savunma haklarına da saygılıdır.
Editör

seferihisarlı (+6) -
sn karabulut hurda ile ilgili yorumumu neden kaldırdınız doğruları söyledim diyemi kaldırdınız
partili (+13) -
hurda satışı ile ilgili yorum neden kaldırıldı.böyle keyfi yorum yayınlayıp kaldıracaksanız yorum bölümünü kapatın kendiniz çalın kendiniz oynayınız.sayın yerel basın... ben beklerdimki siz daha olayın üzerine gidesiniz kahvede tunç başkan istemiştir diye konuşuluyor.
kursunkalem (+7) -
Bunlar kritik konular, emekliliği istenen insanların şeref ve haysiyetleri söz konusu.

Bir yolsuzluk varsa bu emeklilikle üstü örtülebilecek bir durum değil, sonuçta kamunun parası söz konusu.

Yok dalgınlık eseri çekmecede para unutlmuşsa, geriye dönük olarak çekmecede unutulmamış olan ve belediyeye gelir kaydedilen meblağlara bakılır.

Bunu yapacak olan da yargıdır!
Öz CHPli (0) -
arkadaşlar hepimiz konunun bir yanından bakıyoruz olanlara. bakın yanlışlık olmuş veya olmamış ben bu noktadan konuya bakmıyorum. olayı belediyedeki arkadaşlar Mş arkadaşa söylemiş Mş de gazeteci getirmesini kabul edemiyorum bir yanlışlık vardıysa belediyedeki arkadaşlar Mş yerine niçin başkana söylememişlerde Mşye söylemişler. bu tamam birde Mş niçin gazeteciyi belediyenin kapısına getiriyor bu particilikmi şimdi
denirya bir chplinin birbirine yapmadığını kimse yapamaz işte sorun burada

yusuf (0) -
ben cevabı veriyim.. sadece tek seferlik 100 tl ve tamamen unutulma sonucu.. bunu farkeden biriside direk yetiştirmiş.. sadece çekmecede unutulan bi 100 tl 4 kişinin silinmesine neden olmuş.. şimdi siz kara verin.. kim haklı kim haksız..
ufuk (-7) -
bunu yosuzluk cıkardık diyenler... aynada birde kendilerine baksınlar..bu yolsuzluk falan deil ..ihmal sadeçe cezasıda ikaz olur..ak baba gibi dolaşan mualif guruba lütfen bir dur diyen yokmu bunlar sadeçe CHPsine zarar verir .admlar hamutu ile deve götürdü kimse sen ne yapıyorsun demedi CHP zararı yine kendine yazık.
CHP li (+14) -
CHP lidir yapmaz veya CHP için çok çalıştı harcanmasın veya HN zamanında çok ezildi gibi yorumların mantığını anlayamıyorum.CHP li suç işlemez diye bir kanunmu var veya CHP için çalışan suç işlesede affedilir diye bir kuralmı var ne kadar bilinçsiz yorumlar. Suç varsa kim olursa olsun cezasını görmeli bu memleket adam kayırma yüzünden gelişemedi.Kişi suçlu değilse mahkemeye dava açar ve göreve iade edilir suçluysada cezasını çeker.Bu adam CHP li yapmaz veya ben bunu tanıyorum yapmaz veya CHP için çok çalıştı bu adama bu yapılmaz gibi yorumları kınıyorum.CHP Atatürk'ün kurduğu bir partidir ve yanlış yapanın CHP de yeri yoktur. Haksızlık yapıldığını düşünen kişi de bağımsız yargıya müracaat eder suçu yoksa göreve iade olur yapılması gereken budur.
Karar verelim (+5) -
Bu kişiler 100TL içinmi bu hale getirildi.Vidanjör ve diğer kiralık araçların günde kaç sefer yaptığı bellidir.Bunun kayıtları tutulmuyormu tutuluyorsa geriye dönük inceleme yapılır.Bu bir seferlik 100TL.lik iş mi yoksa her gün 100TL lermi kayboluyor bu araştırılır. Eğer bir seferlik 100TL.lik işse geriye dönük tüm kayıtlar muntazamsa bu olay affedilir eğer sürekli yapılıyorsa verilen karar alkışlanır. Bu başkan bu araştırmaları yaptırmadan bu arkadaşları silmişse çok yazık o zaman başkan için çok soru işareti çıkar hayır tüm kayıtları inceleyip devamlı bir olay varsa ve bu kararı onun için verdiyse ilçenin çıkarını düşündüğü için başkan kutlamayı hak eder.Ama atalarımız ne demiş ateş olmayan yerden duman çıkmaz,üzüm üzüme baka baka kararır.damlaya damlaya göl olur.bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim.Önce herşeyi araştıralım sonra konuşalım. olayda iki haklı yoktur.Başkan haklıysa arkadaşlar haksızdır. yok arkadaşlar haklıysa başkan haksızdır.Karar verelim.Boş ve mesnetsiz fevri davranışlarla bir yere varılmaz.
mert (+1) -
bugün bu haberi okudum gözlerime inanamadım. bu iki değerli insana için 100 tl lik bir vurgun yaratıyorlarsa bravo derim onlara şiddetle kınıyorum bir partili kendi partilisini ezermi sonuna kadar o insanların destekleyicisiyim.
ali (-1) -
bu CHPnin kaderi böl parçala yaptığınz sadeçe... CHPsine zarar verir M...........bey bu iki arkadaşa vurgun diye attığınız iftira inanılaçak gibi deil yiyin için için CHPsıni kendi egolarınızı tatmim için
yusuf (+3) -
babamın böyle haksızlığa gelmesine dünden beri en çok sıkılanlardan biriyim. HN zamanında babamın gördüğü sıkıntılar az geldi olsa gerek.. bizim partilimiz saolsun aratmadı onu bize.. babamı tanıyamamışlarsa YAZIKLAR OLSUN..
ozan (+1) -
100tl paylaşsalar 50tl düşer ayıp bu insanlara bunu yapan kaşar siyasetcilere..bu insanlar 10 yıl hamit zamanında CHPli olduğu için hertür ceza verildi şimdi CHP li aradiğı yeri bulamıyan ilçe bşkanlığında taraf olup seçim kaybeden M..... beyin intikamı ..filler tepişti çimler ezildi..Bu insanlara ceza verileçekse sadece parayı yatırmayı unutukları için sadeçe ihtar verilir..çok üzüldüm partim adına üzüldüm lütfen CHPli yönetici arkadaşlar bu İKİ ARKADAŞIMIZA SAHİP CIKALIM..
LadyRose (-2) -
yargısız infaz bu olsa gerek, CHP kendi içinde kendini cekemiyor HN zamanın da her turlu işe surelen en zor gorevlere mecbursun diye yollanan kişilerin bu ufacık 100 tl için ipinin cekilmesi bunu yakıştıramadım; biz kendimizi korurken aslında koruyamamışız HN den kalan personelin yapmadığını biz kendimize yapmaya başlamışız Biz 3 kişiyiz ama arkamızı kollayacak kimse kalmıyor bu gidişle
belediye de eskiden milyarlarca vurgun vardı burda yazıldı
ama boş verin gundem bu şimdi gundem birilerini yemek
Partim adına gecmiş olsun
sefer. (-4) -
ben inanmıyorum bunu yapmazlar bir önceki dönemde insanlar ne vurgunlsr vurdu kimse hom kardeşim ne yapıosun demedi evler arabalar alındı bu iki insan 100 tl ye tenelzül etmezler ben arkalarındayım o kişilerin kendim kadar eminim ki yapmamışlardır.
 Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları, okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan Seferihisar Yeni Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
ÖNCEKİ YAZILARI
ÖZEL RÖPORTAJ
Ümit Cingöz'le dobra dobra
Ümit Cingöz'le dobra dobra
AK Parti İlçe Başkanı Ümit Cingöz’e biz sorduk, Cingöz cevapladı.
 
YAZARLARIMIZ
Yeni Haber'den
GEÇ DE OLSA İYİ OLACAK
Mustafa KARABULUT
TEOMAN EREL VE SEFERİHİSAR BELEDİYE MECLİSİ
Ayaklı Gazete
BELEDİYENİN AVRUPA YAKASI
Yasemin KARABULUT
KADINLARIMIZ
Şükrü Demirel
ÖMÜR VE ÖLÜM MUHASEBESİ
Muhittin AKBEL
BAZ İSTASYONU TERÖRÜ
 
FOTO GALERİ
 
SON YORUMLANAN HABERLER
 
VİDEO GALERİ
 
E-POSTA LİSTESİ
 
EN ÇOK TIKLANAN HABERLER
 

Bu sitenin tüm hakları, Seferihisar Yeni Haber Gazetesi-ne aittir.

Seferihisar Yeni Haber Gazetesi - Hıdırlık Mh. Atatürk Cd. 35/105 Seferihisar / İZMİR
Tel :0232 7434212