
| Seferihisar.com Twitter'da |
| Follow @Seferihisar_com |
Seferihisar'a Arap ilgisi
BAE'de yayımlanan The National Gazetesi'nde turizm harikası ele alındı
Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) yayımlanan günlük The National gazetesi, ’’Dünya Yavaş Şehirler Birliği’ne aday olan İzmir’in Seferihisar ilçesine geniş yer verdi. Thomas Seibert imzalı haberde, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile yapılan röportaj da yer aldı. Seferihisar’ın Türkiye’nin batı ve güney sahil şeritleri boyunca görülen bina çılgınlığına maruz kalmadığına ve bozulmamışlığına vurgu yapılan haberde, Ege’nin bu sakin ilçesinin tamamen farklı bir rotada ilerlediği ve bu kapsamda Türkiye’nin ilk ’’yavaş şehri’’ olmak üzere yola çıktığı, bu anlamda diğerlerine de örnek olacağı belirtildi.
Tunç Soyer’le röportaj
İlçenin ’’Dünya Yavaş Şehirler Birliği’’ne (Cittaslow) üye olmak için başvuru yaptığı kaydedilen haberde, üyelik için ’’büyük otellerle değil, çevre dostu enerji kaynakları, arabaların yerine bisiklet ve faytonların geçtiği yer olarak tanınmak gerektiği’’ ifade edildi.
Belediye Başkanı Tunç Soyer ile yapılan röportajda ise Soyer’in ’’Neyse ki, Seferihisar diğer şehirler gibi gelişmiş değil, böylece burayı koruma ve çirkin binaların istilasını önleme şansımız var’’ sözlerine yer verildi.
İzmir’in çok yakınında, 17 bin kişinin yaşadığı, halkının tarım ve turizmle uğraştığı, mandalina bahçeleriyle çevrili bu şirin ilçenin salyangoz amblemli ’’Cittaslow’’a 6 ay içinde üye olmasının beklendiği kaydedildi.
Seferihisar’ın dokusu ve doğasıyla bu konsepte çok uygun olduğunu belirten Soyer’in, bu unvanı en çok İtalya’da olmak üzere Avustralya’dan, İsviçre’den, Güney Kore’den 120’ye yakın kentin aldığını, gönderdikleri başvuru mektubunun memnuniyetle karşılandığını ifade ettiği bildirildi. İlçenin Türkiye’de yavaş şehir başvurusunu ilk yapan yer olduğunu belirten Soyer’in, ’’Birçok yere öncü olacağız. Bir turizm hareketi yaşayacağız. İnsanlar bu yavaş şehir nedir diye gelmeye başlayacaklar’’ sözleri aktarıldı.
-
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derne...
Dernek, çok yakında maddi durumu iyi olmayan kız öğrencilere de...
Eklenme: 03 Şubat 2012
-
Buzlanma facia getiriyordu Seferihisar - Kuşadası anayolunda Kocaçay köprüsü yakınında Ak... Eklenme: 16 Ocak 2012
-
Seferihisarlı üniversite öğren...
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli Meslek Yüksek Okulu B...
Eklenme: 14 Ocak 2012
-
Başkan Cingöz'den tepki
Haber sitemizin köşe yazarı ve yayın sorumlusu Mustafa Karabulu...
Eklenme: 13 Ocak 2012
-
Doğanbey Eski Köye müjde
Seferihisar Belediyesi’nin gerçekleşmesi için uğraştığı Doğanbe...
Eklenme: 06 Ocak 2012
-
Ocak Ayı Meclis Toplantısı yap...
AK Partili Üye Cafer Gülpınar ile CHP’li Üye Figen Karaman’ın k...
Eklenme: 03 Ocak 2012
-
Birleşmiş Kentler Seferihisar&...
2012 Mayıs’ında Ortadoğu’dan 15 ülkenin temsilcileri İzmir ve S...
Eklenme: 29 Aralık 2011
-
Deprem Seferihisar'ı korku...
Sabah saatlerinde Kuşadası açıklarında meydana gelen depremin ş...
Eklenme: 27 Aralık 2011






.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)


(1).jpg)










(Cittaslow logosu neydi???)
Oooof offf. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma artık.
Bilinen şu.Citta slow bır felsefedir.yaşam biçimi degısıklıgıdır. Dolayısıyla sosyal bir ihtıyac gerektırı bu yonde.yanı soyle ıfade edeyım daha anlasılır olur.bir kültür toplumu olan batı zaman ıcın teknolojıden sanayıden hatta kapıtalıst emperyalıst duzenden bunalmıs ve buna tepkı vermıstır.citta slowun baslangıcı bıreysel bır tepkıyle baslar buyur ve yavas sehır tanımına ulasır.külturel sosyolojık bır meseledir.bu tarz insanların yasam bıcımlerını bastan asagı revızyona ugratacak kararlar alınmadan toplumsal mutabakat sarttır..ona gore bır gudulenme ve motıvasyon olmalıdır.
Soyle bırsey dusunuluyor ınsanlar merak edecek ve gelecek.Citta slowun ekonomık getırılerı uzerıne dusunuldumu.mesele yavas sehır felsefesı ekonomık cıkardan zıyade ınsan memnunıyetı uzerıne kuruludur.cıddı oteller ve sanayılesme olmayacaksa bu ınsanlar nerde ıstıhdam edılecek.tarımdamı.artık turkıyenın ab surecıyle cıktıgı yolda kurtulusu tarım olabılırmı.bu mumkunmu
10 senedır gerıye gıdıyoruz dıye bır konu vardı..bunu kullandınız..cıtta slowun mealını ben soyleyeyım..modern köydür...insanların tarımla ılgılendıgı ve bunun tesvık edıldıgı bır olusum...ıstıhdamın tarımdan saglanacagı kı bunu daha once yazdım ve bunun uzerıne kocacayda hobı bahcelerı projesını duydum....
işin asıl ironik tarafı ise şu..hürriyetteki haberı okudum dıyor kı hurrıyette haberını okudular salyangoz logosu ıcın basvudrdular..manset bu...yavas sehır basvurusu gorur gormez atlanacak bırseymı..haberın ıcerıgındede hurrıyetın haberının karar alırken etkılı oldugundan bahsedılmıs..
ama yınede insallah hayırlı olur dıyorum