12 Haziran 2009, 18:11 - 
Seferihisar İçin Yüz Yılın Fırsatı
Seferihisar.com Twitter'da

Seferihisar İçin Yüz Yılın Fırsatı

Seferihisar'ın volvo okyanus ötesi yarışlarının bitimine adaylığı bile eşsiz tanıtım imkanları yarattı.

   Uluslararası En Büyük Deniz Organizasyonlarından olan Volvo Okyanus Ötesi Yat Yarışları İçin Seferihisar Belediyesi Organizasyon Komitesine Müracaat etti.

Bu alanda Yunanistan ile yaraışacak olan İlçemiz  Yüz Yılın Fırsatını yakalamak istiyor. 
 
    Seferihisar'ın, dünyanın en büyük açık deniz yat yarışı olan "Volvo Ocean Race"nin bitiş ayağı için adaylığı eşsiz tanıtım olanakları sağladı. Adaylık ulusal ve bölgesel medyada geniş bir yer bulurken Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada, Volvo Ocean Race'nin dünyanın en büyük açık deniz yat yarışları olduğunu, 2011'de yapılacak yarışta ilk kez okyanuslardan Akdeniz'e girilmesinin planlandığını söyledi.

   Soyer, yarışın bitiş ayağına ev sahipliği için Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Türkiye Yelken Federasyonu ve Seferihisar belediyesi olarak talepte bulunduklarını ve adaylığın ön kabul gördüğünü aktardı. "Volvo Ocean Race"nin dünyanın en büyük açık deniz yarışı olduğunu belirten Soyer, "
Paris-Dakar Rallisi gibi, onun denizlerde olanı. Yatçılar, büyük fırtınalarla, dalgalarla mücadele edip çok uzun bir etabı tamamlıyor. Çok büyük fanları var. 8 ay sürüyor.
İnsanlar bununla yatıp kalkıyor
" dedi.

   Yarışın ilk kez bitiş noktasının Türkiye ya da Yunanistan olacağını ifade eden Soyer, "Biz bunu göğüslemek, ev sahipliği yapmak istiyoruz. Bu bile belki bölgemizin uluslararasılaşmasında çok önemli katkı sağlayacak'" diye konuştu. Bu ayın sonuna doğru Stokholm'de gerçekleştirilecek toplantıda bütün adayların belirlenmiş olacağını anlatan Soyer, "Muhtemelen Yunanistan ile yarışacağız" dedi.

   Daha önce İzmir'in Expo'ya ev sahipliği yapması için mücadele eden Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu da, sadece Sığacık veya İzmir'in projesi değil. Bu bir Türkiye projesi, ulusal bir proje. Gerekirse Dışişleri, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğini almaya çalışacağız. Onları da sahiplendirebilirsek projeye, o zaman hak ettiğimiz noktaya doğru bir adım daha yaklaşmış olabiliriz. Bu belki Seferihisar Expo'su. Kazanamasak bile, adaylığı bile ciddi bir tanıtım demektir."
 
VOLVO OCEAN RACE...
 
   "Round the World", yani "Dünyayı dolaş" sloganıyla gerçekleştirilen yarış, dünyanın en "Büyük", en "Prestijli", en "Çetin", en "Marka değerli" ve en "Uzun soluklu" yarışı olarak gösteriliyor. Dalgalarla yapılan bu uzun soluklu 'Düello'nun temel felsefesi, çevre bilincini artırmak, doğal hayata dikkati çekmek, denizlerin insan yaşamı açısından önemini vurgulamak ve en kitlelere maceracılık ruhunu aşılamak olarak tanımlanıyor.

   İlki 1973-74'te gerçekleştirilen yarışın sonuncusu, 4 Ekim 2008'de İspanya'nın Alicante kentinden start almış, dünyanın etrafı turlanarak 10 etapta yaklaşık 39 bin deniz mili kat edilmiş ve Rusya'nın St. Petersburg Limanı'nda sona ermişti.
2005-2006 yarışında okyanusu aşan Ericsson teknesinin, 2008'deki yarış öncesi hazırlıklarını sürdürürken İstanbul'u ziyaret etmesi, büyük ilgi görmüştü.
 



YORUM YAZ
seçkin (0) -
sen şimdi gülde sonra seferihisara ii şeyler yapılıyor hazımsızsınızya sonra çok ağlıyaçaksın sen gibıler dua ediyorsunuz yarışlar gelmesin diye ii tanıyorum sen gibilerini kep törenine gelmemiş blediye başkanının tek görevi düğün çenaze törenler değil senin tahmin edemiyeçeğin kadar çok işi olabilir fırsat bulunça katılıyor başkan kesin mazereti vardır hiç bir iş yapmazsan hamit gibi o tür etkinlikleri hiç kaçırmaz biz hizmet istiyoruz şöv deil
Murat (0) -
Ben Sayin Belediye Baskanini Seferihisar Icin Bir Seyler Yapacagina Inaniyorum,Ama Unutmamasi Gereken Seferihisar Yanliz Sigacikla SINIRLI degil Birazda Akarcayi ön plana Cikarsa Alt yapisinda Tutalimda Cevre Düzenlenmesine Kadar Kendilerinde Ricamiz Biraz Cevre Düzenlemesine Dikkat Etmeleri O Uzayan Otlari kesmeleri O Kayakci teknelerine Bir düzen vermelerini Bekliyoruz,Cünkü O Uzayan Otlar Sivri sineklerin Tutalimda Degisik Yaratiklarin Türemesine Neden Oluyor Genelde Her yil o Otlar Belediye Tarafinda Toplatiliyordu umariz bu yilda Olur,Ben her seye rahmet Yeni Belediye Baskanimiza Basarilar Diliyorum.
mumla ararsınız (0) -
gulmekten baska bırsey yapılamaz :)))))
?????? (0) -
ne yazık ki asil nadirin kep töreninede gelmedi zaten hangi törene geldi ki ????Tamam birseyler yapamaya baslamıs ola bilir ama seferihisar halkını unutmasın lütfen !
eski bir dost (0) -
bu yorumum yayınlanırmı bilmem ama ben genede yazıcam. seferihisara yeni yerleştim 3 yıl oldu eski başkanın çevresinindeki artisleri gördükten sonra TUNÇ başkana oyum feda olsun dedim ezelden ATATÜRKçüyüm. oyumuzu verdik ama görüyorumki malesef tunç başkanın çeversinide dalkavuklar sarmış çoktan.evet inanıyorumki TUNÇ başkan seferihisarı çok geliştrecek çünkü izmirin hiçbir belediye başkanı onun gibi kültürlü bilgili ve birikimli degill. ama şunu unutmamamk lazım SEFERİHİSAR halkı kendi çocugunu o koltuktan indirdi çevresindeki dalkavuklardan dolayı ve inanıyorumki o koltuktan herkes iner çeveresindkilere dikkat etmezse eyer önümüzdeki dönemi unutur bence..
Ceren (0) -
Evet, Tunç Soyer Seferihisar ve geleceği için çok ama çok önemli bir dönüm noktası.. Seferihisar'ın tek ANADOLU lisesinin İLK mezunları olarak dün akşamki kep törenimize gelememesine kırıldık.. Yolladığı güzel çelenk için teşekkürler ama ilk mezunları yalnız bırakması hiç hoş olmadı.. Hiç değilse 5 dakikalığına bile gelebilirdi..
Selim seçkin (0) -
başkanı kimse eleştiremez. şekeri veriyor. ununu veriyor. yağını veriyor. helva yapmak müdürlerin görevi. seferihisarda çok güzel işler olacak ama ruhsat harcını kimi esnaftan iki buçuk milyon kiminden üç yüz bin isteyen başkanın yüzünede sahte gülücükler atan emre gibiler oradan gitmedikçe diğer müdürlerde helvayı yapacak kazan bulamıyor.
saadet meriç (0) -
seferihisar güneşli günler görecek. sabredin önceki yılları unutmayalım. belediyeye saat 11.12. 13de gelen başkanları unutmayalım her sabah 8.30da işinin başında işine hakim. altı ay içerisinde herşey yoluna girecek buna emin olun. büyük tanıtım projeleri bunlar tanıtımla beraber yatırımcı gelir yatırımcı gelmesi iş ortamı sağlanması demek. benim istediğim başkanın sağlığına dikkat etmesidir.
 Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları, okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan Seferihisar Yeni Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
DİĞER Seferihisar Haberleri HABERLERİ
ÖZEL RÖPORTAJ
Ümit Cingöz'le dobra dobra
Ümit Cingöz'le dobra dobra
AK Parti İlçe Başkanı Ümit Cingöz’e biz sorduk, Cingöz cevapladı.
 
YAZARLARIMIZ
Yeni Haber'den
GEÇ DE OLSA İYİ OLACAK
Mustafa KARABULUT
TEOMAN EREL VE SEFERİHİSAR BELEDİYE MECLİSİ
Ayaklı Gazete
BELEDİYENİN AVRUPA YAKASI
Yasemin KARABULUT
KADINLARIMIZ
Şükrü Demirel
ÖMÜR VE ÖLÜM MUHASEBESİ
Muhittin AKBEL
BAZ İSTASYONU TERÖRÜ
 
FOTO GALERİ
 
SON YORUMLANAN HABERLER
 
VİDEO GALERİ
 
E-POSTA LİSTESİ
 
EN ÇOK TIKLANAN HABERLER
 

Bu sitenin tüm hakları, Seferihisar Yeni Haber Gazetesi-ne aittir.

Seferihisar Yeni Haber Gazetesi - Hıdırlık Mh. Atatürk Cd. 35/105 Seferihisar / İZMİR
Tel :0232 7434212