29 Kasım 2008, 13:25 - 
Çin heyeti İzmir'de
Seferihisar.com Twitter'da

Çin heyeti İzmir'de

Çin heyeti İzmir'de yatırım araştırmasında.

Çin heyeti İzmir'de yatırım araştırmasında
 
 
10 milyonluk nüfusu ile Çin'in en büyük 3. kenti olan Wuhan Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet İzmir Ticaret Odası'nı ziyaret ederek, İzmir Ticaret Odası Genel Sekreteri Adnan Yıldırım'dan İzmir'deki yatırım imkanları hakkında bilgi aldı.

     Yıldırım görüşmede yaptığı konuşmada Çin ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 14 milyar doları bulduğunu belirterek bu rakamın 2 milyar dolarını Türkiye'nin ihracatını oluşturduğunu, kalan 12 milyar dolarının ise Çin'den başta elektronik eşya, elektronik devre gibi yedek parçalarla hediyelik eşya ithalatından oluştuğunu söyledi.
 
     Yıldırım, "Oda olarak dileğimiz iki ülke arasındaki Türkiye aleyhine ticaret dengesinin Türkiye lehine gelişmesi" dedi. Wuhan Belediye Başkanı ve beraberindeki heyeti İzmir'deki yatırım fırsatlarını değerlendirmeye çağıran Yıldırım, "Kentimizi ziyaret eden Çin heyeti sayısında büyük bir artış yaşanıyor. Şu an kentimizde 5 Çin yatırımı bulunuyor. Krize rağmen Çin ekonomisi büyük bir ivme içinde. Dolayısıyla henüz İzmir'i keşfetmeyen Çin'in fazla geç kalmadan kentimizi keşfetmesini ve yatırımlarını artırmasını diliyoruz" diye konuştu.

     Wuhan Belediye Başkanı Ruan Chengfa da yaptığı konuşmada teknolojik altyapısı çok güçlü, Çin'in ortasında yer alan Wuan'ın stratejik önemine değinerek, "Küresel krize rağmen kentimizin ihracat hacmi artmaya devam ediyor. Şu ana kadar 17 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaştık. Wuan'dan Türkiye'ye geçtiğimiz yıl 28 milyon dolarlık mal ve hizmet ihraç ederken, 6 milyon dolarlık da ithalat yaptık. Bu ihracatımız aynı seviyelerde. İthalatımız ise 3.8 milyon dolar civarında. Ülkenizden hidrolik iş makinaları ve yedek parça ithal ediyoruz. Temennimiz bu ziyaretlerin somut işbirliklerine dönüşerek karşılıklı ticaretin artması" dedi. Görüşmenin ardından İTO Genel Sektereteri Adnan Yıldırım konuk heyete İzmirle ilgili bilgilerin yer aldığı dökümanlar ile İTO amblemli bir tabak hediye etti.
 



YORUM YAZ
BU HABER İÇİN HENÜZ YORUM EKLENMEMİŞTİR.
 Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları, okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan Seferihisar Yeni Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
DİĞER İzmir Haberleri HABERLERİ
ÖZEL RÖPORTAJ
Ümit Cingöz'le dobra dobra
Ümit Cingöz'le dobra dobra
AK Parti İlçe Başkanı Ümit Cingöz’e biz sorduk, Cingöz cevapladı.
 
YAZARLARIMIZ
Yeni Haber'den
GEÇ DE OLSA İYİ OLACAK
Mustafa KARABULUT
TEOMAN EREL VE SEFERİHİSAR BELEDİYE MECLİSİ
Ayaklı Gazete
BELEDİYENİN AVRUPA YAKASI
Yasemin KARABULUT
KADINLARIMIZ
Şükrü Demirel
ÖMÜR VE ÖLÜM MUHASEBESİ
Muhittin AKBEL
BAZ İSTASYONU TERÖRÜ
 
FOTO GALERİ
 
SON YORUMLANAN HABERLER
 
VİDEO GALERİ
 
E-POSTA LİSTESİ
 
EN ÇOK TIKLANAN HABERLER
 

Bu sitenin tüm hakları, Seferihisar Yeni Haber Gazetesi-ne aittir.

Seferihisar Yeni Haber Gazetesi - Hıdırlık Mh. Atatürk Cd. 35/105 Seferihisar / İZMİR
Tel :0232 7434212