12 Ekim 2008, 12:13 - 
Çin Heyeti'nin Ziyareti
Seferihisar.com Twitter'da

Çin Heyeti'nin Ziyareti

Çin iş adamları heyeti İzmir Ticaret Odasını ziyaret etti.

     Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) Serbest Bölgeler Müdürlüğü'nün organizasyonuyla temas ve incelemelerde bulunmak üzere İzmir'e gelen Çin iş adamları heyeti İzmir Ticaret Odasını ziyaret etti.

    Heyeti karşılayan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Akın Kazançoğlu Çin ile Türkiye arasındaki ikili ticaret hacminin 14 milyar doları bulduğunu, bunun 13 milyarlık kısmını Türkiye'nin Çin'den yaptığı ithalatın oluşturduğunu söyledi. ''Bizim dileğimiz ticaretin karşılıklı olarak gelişmesi'' diyen Kazançoğlu, İzmir'in Çinli yatırımcılar açısından çok keşfedilmediğini, Türkiye'de faaliyet gösteren 283 Çinli firmadan sadece 5'inin İzmir'de bulunduğunu dile getirdi.Konuşmasında İzmir'de yatırım yapmanın avantajlarını sıralayan Kazançoğlu, Çin ve Türk firmalarının ortak yatırımlar yapmasıyla Avrupa ve Afrika pazarlarına ulaşmanın kolaylaşacağını söyledi.

 
     Uzun yıllardır  Çin ile ticaret yapan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Necmi Çalışkan ise Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği anlaşmasını hatırlatarak, ''Bu anlaşma sayesinde Türkiye'de kurduğunuz herhangi bir şirket, tıpkı bir Türk firması gibi AB ülkeleriyle ticaret yapabilir. Herhangi bir gümrük, kota, bariyere takılmadan Avrupa'ya kolayca yayılabilirsiniz'' dedi. Çalışkan, Çinli firmaların yatırım üssü olarak İzmir'i seçmeleri durumunda kazanacakları lojistik avantajlarını anlattı. Konuşmaların ardından Türk ve Çinli firma temsilcileri arasında ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

     Çin Makine ve Elektronik Sanayi Ticaret İthalat ve İhracat Odası Başkanı Wang Zhanxiong ise, Çinli firmaların Türkiye'de yatırım yapma isteklerinin bulunduğunu, bu konuda Türk hükümetinden bürokratik yönden kolaylık sağlamasını beklediklerini söyledi.

     Zhanxiong, Türkiye'de yatırım için üç konuda isteklerinin olduğunu belirterek, ''Hükümetin (Türk hükümeti) bürokratik yönden kolaylık sağlamasını bekliyoruz. Ticaret odalarının yatırım ve ticaret konusundaki problemleri daha yakın bir iletişimle kolaylaştırmasını istiyoruz. Sektörlerin birbirlerini daha yakından tanımasını bekliyoruz'' dedi.

     Sektör temsilcilerinin İzmir'de incelemelerde bulunduğunu aktaran Zhanxiong, Türk iş adamlarını Çin'e davet ederek, Türkiye'deki serbest bölgelerin avantajlarını orada anlatmalarını istedi.

 



YORUM YAZ
BU HABER İÇİN HENÜZ YORUM EKLENMEMİŞTİR.
 Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları, okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan Seferihisar Yeni Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
DİĞER İzmir Haberleri HABERLERİ
ÖZEL RÖPORTAJ
Ümit Cingöz'le dobra dobra
Ümit Cingöz'le dobra dobra
AK Parti İlçe Başkanı Ümit Cingöz’e biz sorduk, Cingöz cevapladı.
 
YAZARLARIMIZ
Yeni Haber'den
GEÇ DE OLSA İYİ OLACAK
Mustafa KARABULUT
TEOMAN EREL VE SEFERİHİSAR BELEDİYE MECLİSİ
Ayaklı Gazete
BELEDİYENİN AVRUPA YAKASI
Yasemin KARABULUT
KADINLARIMIZ
Şükrü Demirel
ÖMÜR VE ÖLÜM MUHASEBESİ
Muhittin AKBEL
BAZ İSTASYONU TERÖRÜ
 
FOTO GALERİ
 
SON YORUMLANAN HABERLER
 
VİDEO GALERİ
 
E-POSTA LİSTESİ
 
EN ÇOK TIKLANAN HABERLER
 

Bu sitenin tüm hakları, Seferihisar Yeni Haber Gazetesi-ne aittir.

Seferihisar Yeni Haber Gazetesi - Hıdırlık Mh. Atatürk Cd. 35/105 Seferihisar / İZMİR
Tel :0232 7434212