İZKA Seferihisar Üzerine Çalışma Başlattı - Seferihisar Yeni Haber Gazetesi

Anasayfa | Künye | Reklam | Seferihisar Rehber | Seferihisar Shop | Seferihisar Emlak | Forum | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

 

İZKA Seferihisar Üzerine Çalışma Başlattı

İZKA Seferihisar'ın güçlü ve zayıf yönlerini belirlemek üzere bir çalışma başlattı.

Kategori  Kategori : Seferihisar Haberleri
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 266
Tarih  Tarih : 05 Ağustos 2008 12:33

11 Punto 13 Punto 15 Punto 17 Punto

İZMİR KALKINMA AJANSI SEFERİHİSAR'I MASAYA YATIRDI..

İzmir'deki yatırımları yönlendirmek ve planlamak üzere kurulan İzmir Kalkınma Ajansı Sağlık Turizmi ve Seracılık alanlarında öncelikli yatırım bölgesi olarak belirlenen Seferihisar'ın güçlü ve zayıf yönlerini belirlemek üzere bir çalışma başlattı.

Turizm ve Kültür Bakanlığı tarafından hazırlanan turizm stratejisi 2023 ve Termal Master Planlarında Türkiye'nin termal turizm ve seracılık alanlarında öncelikli yatırım bölgesi olarak işaret edilen Seferihisar'ın gelişim dinamikleri ve ekonomik potansiyeli, İzmir kalkınma Ajansı'nın Seferihisar'da gerçekleştirdiği toplantıda ele alındı.

2009 - 2013  Bölgesel Gelişim Planı çalışmaları kapsamında İzmir'in mevcut durum, sorun ve potansiyellerinin tespiti için yürüttükleri çalışma kapsamında ilçe ziyaretlerine devam eden İzmir Kalkınma Ajansı, Seferihisar Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda kent yöneticileriyle bir araya geldi.

Seferihisar Öğretmenevi'nde yapılan toplantıya; Seferihisar Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ile birlikte 12 kişi katıldı.

Kalkınma Ajansı ve faaliyetleri konusunda bilgi veren Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ergüdar Can Kalkınma Ajansı'nın; Planlama Programlama Koordinasyon, Program Uygulama, Proje İzleme, Yatırım destek ofisi olarak dört birimde faaliyet gösterdiğini söyledi.

Neden Seferihisar'da olduklarını açıklayan Dr. Ergüdar Can, “Kalkınma ajansı olarak; İzmir'de küçük bir kalkınma programı uygulayacağız. Bazı öncelikler belirleyerek proje teklif çağrısına çıkacağız. İzmir'li kişi ve kurumlardan proje destek başvurularını alacağız. Bütçemizi bunun için kullanacağız.”dedi.

Ajansın birimlerinden olan “yatırım destek ofisi”nin İzmir'in kalkınması için doğru sektörlerde, doğru yatırımların doğru yerlerde yapılması için çaba harcayacağını kaydeden Can, “İzmir'e yatırımların yönlendirilmesi için önemli bir işlev üstleneceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Dr. Ergüdar Can, Kalkınma Ajansı tarafından daha önce Seferihisar'daki kurumlardan istenen; Seferihisar'nın güçlü- zayıf yanları, fırsatları- tehditleri içeren bilgilerin derlendiğini belirterek, “Burada daha önce Seferihisar'daki kurumlarımızdan gelen bilgiler doğrultusunda bir değerlendirme toplantısı yapıyoruz. Kalkınma Ajansı olarak gelecekte Seferihisar'da hangi alanlarda desteklemeler yapabileceğimizi belirlemek için kentin özelliklerini belirlemeye çalışıyoruz” dedi.

İzmir Kalkınma ajansı'nın bir “Yatırım planlama organizasyonu” olduğunu dile getiren Seferihisar Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, “Yatırımların nereye ne kadar yapılabileceğini yönlendirmek, AB, dünya bankası gibi kurumların hibe fon ve desteklerinin alınmasına imkan sağlama konularında bölgemize Kalkınma Ajansı'nın önemli faydalarının olacağını düşünüyorum” dedi.

Kalkınma Ajansı toplantısında, Seferihisar Doğanbey Termal Turizm Bölgesi'nde yapılacak olan termal otel ve modern seralar ile liman, denizcilik ve organik tarımdaki gelişimin sadece Seferihisar'ın değil Kuzey İzmir'in geleceğine yön vereceği kaydedildi.

Toplantıya Kalkınma Ajansı'ndan Dr. Ergüdar Can ile birlikte uzmanlar; Nilüfer Kaya, Suna Yaşar, Filiz Morova, Volkan Güler, Çağkan Aydoğdu ve Didem Köseoğlu katılarak çalışmaları konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Katılımcılar ayrıca İzka tarafından Seferihisar için hazırlanan anketi doldurarak sözlü görüşlerinin yanı sıra yazılı da görüş bildirdiler.

 Toplantıda Hangi Konular Öne Çıktı?

Organik tarım ve balıkçılık,

Üzüm, zeytin ve mandalina üretiminde etkin olunmasına karşın son üç yıldır beklenen verim/ kazanç düzeyine erişilemediği, bunda iklim şartları kadar çiftçinin ilgisizliğinin de sebep olduğu,

Jeotermal kaynakları bakımından zengin olduğu ancak bu kaynağın seralarda kullanılabilmesi için soğutulması gerektiği,

Elektrik santrali kurulması için çok uygun sıcaklıklarda jeotermal kaynakların bulunduğu,

Hali hazırdaki 9 kuyunun Jeotermal A.Ş.'ye devredildiği,

Jeotermal enerjinin sağlık turizmi konusunda büyük fırsatlar doğuracağı,

Teos antik kentinin turizmi destekleyebileceği,

Seferihisar tarafına taşınan balık çiftliklerinin kirliliğe sebep olduğu,

 


Link/kaynak gösterilmeden başka yerde yayınlanan haberler için yasal işlem yapılacaktır.

Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Muammer TOPRAKCI Muammer TOPRAKCI
AYMAZLIK
Mustafa KARABULUT Mustafa KARABULUT
AKP'den sonra CHP de Kapıları Kapattı
Yasemin VAROĞLU Yasemin VAROĞLU
Ne ilk, ne de sonsun Güler Hanım
Dt. Koray ACAROĞLU Dt. Koray ACAROĞLU
Türkiye'ye İlk Amerikan Yardımı
Ayaklı Gazete Ayaklı Gazete
Bankalar Köşeleri Kaptı
Gölge Adam Gölge Adam
AKP den Aday Olmak İsteyen Anavatanlı Meclis Üyesi Kim?
Köstebek Köstebek
Köstebek Ajanlıklarına Devam Ediyor

Satılık Emlak

ANKET

Doğanbey ve Ürkmez'in Seferihisar'a bağlanması yerel seçimlere etki eder mi?



Tüm Anketler

Seferihisar.com İstatistik

Online Kullanıcı Online : 4
Online Kullanıcı Bugün : 151
Online Kullanıcı Toplam : 250972
Online Kullanıcı IP : 38.103.63.59
   
  Sitemizde yayınlanan köşe yazıları, yazanın sorumluluğundadır. Haber, yazı ve resimler izinsiz yayınlanamaz alıntı yapılamaz.
  Teknik destek: Bilkar Bilgisayar Mali Destek: Karabulut Emlak İçerik: Yeni Haber Gazetesi Altyapı: MyDesign Haber Sistemi