06 Ocak 2012, 23:08 - 
Doğanbey Eski Köye müjde
Seferihisar.com Twitter'da

Doğanbey Eski Köye müjde

Seferihisar Belediyesi’nin gerçekleşmesi için uğraştığı Doğanbey Eski Köyü’ne otobüs seferleri başladı

Seferihisar Belediyesi’nin uzun zamandır gerçekleşmesi için uğraştığı Doğanbey Eski Köyü’ne otobüs seferleri başladı. Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’ne bağlı otobüsler artık Doğanbey Eski Köyü’nden geçiyor.  Doğanbey’de yaşayanlar soğukta, yağmurda, çamurda kilometrelerce yol yürümekten kurtuldu. Belediye otobüsü günde 4 kez köy meydanında. 


Doğanbey Köyü’nde yaşayanların büyük sıkıntısı sona erdi. Herkesin gerçekleşmesi çok zor hatta imkansız dediği ulaşım sıkıntısı Büyükşehir ve Seferihisar Belediyesi ortaklığıyla sona erdi. 779 numaralı Ürkmez-Atatürk Mahallesi otobüsü Sabah 2, akşam 2 kez Doğanbey Eski Köyü’nden geçecek seferlerine başladı.

Konuyla ilgili konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Çok uğraştık. Hemen hemen herkesin gerçekleşmesi imkansız dediği bir işti. Özellikle başkan yardımcımız ve Eshot Encümeni Hüseyin Ercan, çok emek verdi. Çünkü biz Doğanbey Köyü’nde yaşayanların mağduriyetini ve ihtiyaçlarını biliyorduk ve bu sıkıntıyı çözmemiz gerekiyordu. Soğuk havada kilometrelerce yürüyen öğrenci kardeşlerimizin, ilçe pazarlarına gelen köylülerimizin ve çeşitli ihtiyaçlarla ilçe merkezine gelmesi gereken vatandaşlarımızın için bir çözüm bulunması gerekiyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’na ve Eshot Genel Müdürümüz Faruk Alçelik’e taleplerimizi yerine getirdikleri için minnettarız. Türkiye’nin birçok köyüne ulaşım girmezken, İzmir’de dağ köylerine belediye otobüsleri seferler düzenliyor. Vatandaşlarımıza verilebilecek en iyi hizmetin onların sıkıntılarını azaltmak olduğunu düşünüyorum. Doğanbey’deki vatandaşlarımıza da sözümüzü yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Muhtardan teşekkür

Doğanbey Atatürk Mahallesi Muhtarı Süleyman Eşin otobüs seferlerinin başlamasının köyde büyük sevinç yarattığını söyledi. Eşin;“Köyün en büyük problemi sona erdi. Köyde yaşayanlar memnun. 70 yaşında kadınlar-erkekler pazara gitmek için ellerinde çantalarla yürümek zorundaydı. Dönüşte aşağıda köy yolundan sırtlarında yüklerle o yokuşu çıkmak zorundaydı. İşe, okula giden gençlerimiz de aynı şekilde. Sayın Aziz Kocaoğlu’na ve Tunç Soyer’e bizi bu büyük dertten kurtardıkları için minnettarım ve kendilerine tüm köy adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrenciler mutlu


Doğanbey Eski Köyü’nde yaşayan ve eğitimleri Seferihisar Asil Nadir Lisesi’nde sürdüren öğrenciler, başlayan otobüs seferlerinden mutlu olduklarını belirtti:
Özge Yavuz: Okula gelmemiz çok kolaylaştı. Sabah saatlerinde yürümek zorunda kalıyorduk. Şimdi ise çok rahat. Aziz Başkan ve Tunç Başkana çok teşekkür ediyorum.
Melike Gökkaya: Sabah özel bir araba denk gelmezse ana yola kadar yürümek zorunda kalıyorduk. Dönüşte de ana yoldan köye kadar yürüyorduk. Beklediğmiz bir hizmetti, çok teşekkürler. 





779 Hat Numaralı Ürkmez-Atatürk Mahallesi-Ömür Sitesi hareket saatleri

İş günleri

Cumartesi

ÜRKMEZ Kalkış

ATATÜRK MAH. Kalkış

7:00

7:45

8:30

9:15

16:00

16:40

17:20

18:00

ÜRKMEZ Kalkış

ATATÜRK MAH. Kalkış

7:00

7:45

8:30

9:15

16:00

16:40

17:20

18:00


    
 



YORUM YAZ
BU HABER İÇİN HENÜZ YORUM EKLENMEMİŞTİR.
 Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları, okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan Seferihisar Yeni Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
DİĞER Gündem HABERLERİ
ÖZEL RÖPORTAJ
Ümit Cingöz'le dobra dobra
Ümit Cingöz'le dobra dobra
AK Parti İlçe Başkanı Ümit Cingöz’e biz sorduk, Cingöz cevapladı.
 
YAZARLARIMIZ
Yeni Haber'den
GEÇ DE OLSA İYİ OLACAK
Mustafa KARABULUT
TEOMAN EREL VE SEFERİHİSAR BELEDİYE MECLİSİ
Ayaklı Gazete
BELEDİYENİN AVRUPA YAKASI
Yasemin KARABULUT
KADINLARIMIZ
Şükrü Demirel
ÖMÜR VE ÖLÜM MUHASEBESİ
Muhittin AKBEL
BAZ İSTASYONU TERÖRÜ
 
FOTO GALERİ
 
SON YORUMLANAN HABERLER
 
VİDEO GALERİ
 
E-POSTA LİSTESİ
 
EN ÇOK TIKLANAN HABERLER
 

Bu sitenin tüm hakları, Seferihisar Yeni Haber Gazetesi-ne aittir.

Seferihisar Yeni Haber Gazetesi - Hıdırlık Mh. Atatürk Cd. 35/105 Seferihisar / İZMİR
Tel :0232 7434212