
| Seferihisar.com Twitter'da |
| Follow @Seferihisar_com |
TARIMDA HEDEFE ULAŞILIYOR
Hazırlanan Projelere 2 Yılda Geri Ödemesiz 2.3 Milyon TL.
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yerel seçimlerden önce taahhüt ettiği, ‘tarım ürünlerinin değerlendirilmesi’ projeleri kapsamında 3 önemli proje hayata geçiriliyor.Seferihisar Belediyesi’nin Strateji Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü tarafından sürdürdüğü çalışmalar meyvesini vermeye başladı.Bu kapsamdaki ilk olarak balıkçılığa destek verildi.
Avrupa BirliğiveTürkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen;T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı’nın yürütücüsü olduğu, Türkiye ve AB Sivil Toplum Diyaloğu-II “Tarım ve Balıkçılık Bileşeni Hibe Programı” çerçevesinde, “Balıkçılık: Türkiye ve İtalya Arasında Sürdürülebilir Ağlar Kurma” Projesi 29 Temmuz’da uygulamaya geçirildi. Proje İtalya’nın Pollica Belediyesi ile işbirliği halinde yürütülüyor.
Projenin amacı Seferihisar’da balıkçı kooperatiflerinin üretim ve pazarlama kapasitelerini arttırmak ve Avrupa Birliği standartlarında sürdürülebilir balıkçılık yapılmasını sağlamak. Seferihisar’da balıkçılığın çevreye, av yasaklarına ve türlerin devamına saygılı olması için gerçekleştirilecek çalışmalarla balıkçılık alanında bir Seferihisar markası oluşturulması planlanıyor.. Proje çerçevesinde Sığacık Balık Mezatı yenilenecek ve kooperatifin balık saklama olanakları iyileştirilecek.
İkinci destek mandalina ve enginar’a
Mandalina ve enginarın yan ürünlerinin (konserve, marmelat, reçel vb.) üretim ve paketleme tesisi için de destek projesi onaylandı.
S.S Ulamış Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifibünyesinde kurulacak mandalina ve enginar yan ürünlerinin (konserve, marmelat, reçel vb.) üretim ve paketleme tesisi için de geri sayım başladı.Seferihisar Belediyesi, projeyi İzmir Kalkınma Ajansı’nın Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik Mali Destek Programı’ndan yüzde 60’ını hibe olarak sağladığı kaynakla gerçekleştirecek.Mandalina reçeli üretim bandı ile mandalina, konserve imalat bandıyla enginar işlemesi yapılacak ve uzun raf ömrü sağlayacak paketleme yöntemi ile iki ürünün marka değeri kazanması sağlanacak. Yurt içi ve yurtdışı pazarlara sunulacak olan ürünler Seferihisar’ın markalaşmasına katkı sağlayacak.
Üçüncü yatırım Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’ndan sağlanan destekle zeytinyağı paketleme tesisi olacak.
S.S Ulamış Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifibünyesinde kurulacak zeytinyağı dolum, şişeleme, paketleme işletmesi için Tarım ve Köy İşler Bakanlığı Tarım Destekleme Genel Müdürlüğü’nün Kırsal Kalkınma Fonu’ndan 107 bin lira kaynak temin edilecek.
Üç yatırımın Seferihisar ekonomisinin gelişmesine ve sosyal refahın artmasına çok önemli katkı sağlayacağını kaydeden Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, ''Tarım ürününü sanayi ile birleştiremiyorsanız yaşama şansınız yoktur. Bu gerçekten hareketle Seferihisar'ın ünlü mandalinasını, enginarını ve zeytinyağını sanayi ile buluşturacak, yan ürünlerini keşfedecek ve geliştireceğiz. Böylece üreticinin rekolteye mahkûm olma kaderini değiştireceğiz', ürünlerimizin katma değerini yükselteceğiz' dedi.
Bülent Köstem Seferihisar Strateji Geliştirme ve Planlama Müdürü ve Cittaslow Türkiye Koordinatörü Bülent Köstem yaptıkları çalışmaların uygulamaya geçmesinden memnun olduğunu belirterek “2009 yılında kurulan birimimizin başlıca görevi, belediyemizin hedefleri doğrultusunda projeler hazırlayıp, Avrupa Birliği, İzmir Kalkınma Ajansı, Bakanlıklar ve çeşitli kurumlardan bu projelere kaynak bulmaktır. Seferihisarlıların yaşam kalitesini arttırmak, Seferihisar'ın turizm, tarım ve diğer alanlarda gelişmesini sağlamak için gerçekleştirilen projelerden biri de 29'unda resmi açılışı yapılan Balıkçılık projesidir. Bu proje temeli İtalya'daki Cittaslow toplantılarında atılmış olan ve Türkiye'ye örnek olabileceğini düşündüğüm bir projedir. İtalyan Cittaslowlardan biri olan Pollica Belediyesi ve bir İtalyan Sivil toplum Kuruluşu ile yürütülen projemiz, Seferihisar'da balıkçılığın AB standartlarına kavuşmasını ve Seferihisar'ın balıkçılıkta bir marka olmasını hedeflemektedir.
Bu tür büyük çaplı projelerin hazırlanmasından kabul edilmesine ve başlamasına kadar uzun bir süre geçebiliyor. Biz de 2009 yılından itibaren gerçekleştirdiğimiz çalışmaların meyvelerini yeni yeni toplamaya başlıyoruz.dedi.
Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları, okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan Seferihisar Yeni Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.-
Sığacık yeni balık mezatı açıl...
Balıkçılık projesi tamamlandı Sığacık yeni balık mezatı açıldı
Eklenme: 26 Nisan 2012
-
Özer Türer yeniden aday
İzmir İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği yaklaş...
Eklenme: 26 Nisan 2012
-
Ekmekte büyük rekabet
Bozuk paralarınızı biriktirin, yakında 50 Kuruşun altında ekmek...
Eklenme: 08 Nisan 2012
-
Uçak Kardeşler 2011’de de Sefe...
Ege İhracatçılar Birliği’nin düzenlediği İhracatın Yıldızları g...
Eklenme: 14 Şubat 2012
-
23 Yetiştiriciye 50 Adet Saane...
23 Yetiştiriciye 50 Adet Saanen Teke Dağıtıldı
Eklenme: 20 Ocak 2012
-
Ve Özer Türer Resmen Ulusal Bi...
Türkiye’de ilk kez koyun keçi sütünde soğuk zinciri İzmir’de ya...
Eklenme: 31 Aralık 2011
-
Bin yatak kapasiteli otelin in... Seferihisar’da yılan hikâyesine dönen Onur Air Tatil Köyü İnşaa... Eklenme: 26 Aralık 2011
-
Çobanın Süt Faturası Bankada B...
İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ö...
Eklenme: 12 Aralık 2011











.jpg)
.jpg)
.jpg)








(1).jpg)






