| Seferihisar.com Twitter'da |
| Follow @Seferihisar_com |
"KONUŞULMAYANLAR"ın konuğu bağımsızlar
Seferihisar siyasetinin deneyimli isimleri Ogün Tarhan ve Çetin Akkaya ile 2009-2011 arasında geçen iki yılı ve seçimi kazanarak oluşan yeni yönetimi değerlendirdik.
2009 Yerel seçimlerinde Anavatan Partisinden seçim kazanan daha sonra Anavatan Partisinin siyasi yaşamına son vermesi ile DP’li olan ama DP’nin kendileriyle hiç bir temas kurmaması sonucu Bağımsız kalmayı seçen Seferihisar siyasetinin deneyimli isimleri Ogün Tarhan ve Çetin Akkaya ile 2009-2011 arasında geçen iki yılı ve seçimi kazanarak oluşan yeni yönetimi değerlendirdik.
Belediye meclisi görüşmelerinin hepsine katılıyoruz . Devamlılık gösteren siyasetçileriz zaten biz katılmasan mecliste çoğunluk sağlanmaz. CHP’li Belediye Meclis üyelerinin yarısı birbiriyle küs. Katı bir muhalefet yapmıyoruz.
Yurtdışı gezisi deniyor onay veriyoruz, bu kadar çok yurtdışı gezisi yapıldı bizlerde onay verdik ama Seferihisar’a ne kazandırıyor bu geziler bilmiyoruz. 1999-2009 yılları arasında 10 yıl Seferihisar’ı yönettik, bu sürede bizde birçokkez teklif aldın yurtdışı ziyaretleri için katılmayı seçseydik Seferihisar’da meclis üyesi kalmazdı.
Bu yönetim ve yöneten farklılığıdır. Bizler Seferihisar’ın öncelikli sorunlarını çözmeyi tercih ettik. İlginç bir şey daha var bu gezilerle ilgili; bu gezilerin Belediyeye bir külfet getirmediğini söylüyorlar yani maddi bir çıktı olmadığını iddia ediyor yönetim madem öyle ne diye meclise getirip meclis kararıyla yapılıyor bu işler? Demek ki bir gider var, yoksa Meclise getirilmesine gerek yok zaten.
Meclise soru önergesi veriyoruz. İhalelerle ilgili sorduğumuz sorular oluyor. Mecliste bunlar üstü kapalı bir biçimde cevaplanıyor. 5 ihale yapılıyor, 4 ihale Belediye şirketine veriliyor. Bu çok ciddi bir suç. Biz yönetimdeyken bizi çok şikayet ettiler hemde edenler o dönemin CHP’li yöneticilerydi ama iki yıldır biz tek bir şikayette bile bulunmadık.
Denetleme komisyonuna bizden birisini alamalıydı yönetim. Kanunen bir zorunluluğu yok ama etik olarak bizden birinin orda olması onlar adına da iyi olurdu. Şimdi ne oluyor? Kendi yaptıklarını kendileri denetlemiş oluyor. Hem yöneteceksin hemde yönetirken denetleyeceksin hiç bir yerde yok böyle bir uygulama. Bunu bile ilk kez gündeme getirdik çünkü bizim işimiz Yönetime katı muhalefet yapmak değil, ilçeye hizmet etmek ve hizmet gelmesine yardımcı olmak.
Her mecliste geçmiş dönemden borç bırakıldı deniyor. Bizde mecliste sorduk, eski dönemin borcu nedir, ne kadar dedik. İki yılda siz ne kadar borçlandınız veya borç ödediniz diye sorduk. Eski dönemin borcu hakkında iki yıldır aldığımız bir cevap yok. Bildiğimiz şeyler var ne yazık ki iki yıl içinde 7 trilyon borç yaptı yeni yönetim.
Belediyeye işçi yığıldı. Kadro açık doldurduk deniyor. Fazla işçi istihdamı sonucu çalışan işçilerin maaşları ödenemiyor. Yarım ödeniyor, hakları verilemiyor. Gençlerimize iş vermeleri, olanak yaratmalarına lafımız yok ama Belediyenin gücü oranında yapılmalıydı. Borç var o yüzden yerleri satmamız lazım diyen yönetim aynı mecliste yurtdışı gezilerini de gündeme alarak büyük bir çelişki yaşıyor ve yaşatıyor. İşçilerin maaşını ödeyemiyor ama kemer sıkma diye bir politikası yok.
Şirket işçileri 700 TL maaş alırken onlarla aynı işi yapan, aynı birimde çalışan eğitim durumları aynı kişiler 2000 TL maaş alıyor bu adaletsizliğe bir son verilmeli.
2009 seçimlerinde kimse kimsenin ne yapacağından çok çocuğunun Belediyede işe girip girmeyeceği ile ilgilendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Hamit Nişancı CHP’ye geçsin veya geçecek diye 120 personel aldı işe. Sonra olan gelişmeler ve Hamit Nişancı’nın CHP’ye geçmemesi sonucu bu alınan persoenel ona ters koz oldu. Tunç Soyer ve yöneticileri seçim sürecinde sürekli iş imkanlarından, istihdamdan bahsettiler bu gün gelinen noktada istihdam yerine yarım ödenen maaşlar var.
Mezbaha konusu gündeme geldi ama sonra bu konu kapandı. Seferihisar Belediyesi kendi bütçesi ile mezbaha yapamaz ama özel sektöre yer tehsis edebilir. Zaten konu gündeme gelediğinede bu şekilde gelmişti. Seferihisar’ın mezbaha sorunu çözülecekti ama hangi mantıkla kabul edilmedi anlamak mümkün değil.
Sakin şehir projesini beğeniyoruz ve Seferihisar’ın tanıtımı açısından çok başarılı buluyoruz. Belediye Başkanı Tunç Soyer sakin şehir konusunda başvuru yapmadan önce, yaptıktan sonra hiç bir açıklama yapmadı. 2 üyesi olan Ak partinin ilçe binasına giderek sakin şehiri anlattı ama biz o zaman 4 Anavatanlı üyeydik ve Parti binamızda vardı. Ana muhalefet konumundaydık bize gelip bir açıklama zahmetinde bulunmadı.
Osman Kocaman’ın CHP’ye geçeceğini hareketlerinden tavırlarından anladık, hissettik. Siyasette bu tarz trafnsferler her zaman olabilir. Yıllarca mücadele verdiği bizlere bunu söyleyerek yapabilirdi bu geçişi saklamaya çalışmasının bir anlamı yoktu. Osman Kocaman Hamit Nişancı yönetiminde ilçeyi yöneten A takımının içindeydi. Zaten seçimide Anavatan seçmeninden aldığı oylarla kazandı.
Oy veren insanlara bir açıklama zorunluluğu olduğunu düşünüyoruz. Herkesin tavrı ve tarzı farklıdır. Osman Kocaman’ın kendi takdiridir saygı duymak lazım.
Seferihisar.com sitesinin yaptığı ankette ençok ilgimizi çeken şey Tunç Soyer’siz CHP söylemleri. Bizde bu söylemi kamuoyunda duyuyoruz. CHP’de bir kesim Tunç Soyer’i tekrar aday yapmak istemiyor ve bunun için mücadele ediyorlar. Bu yaşanılanların nedeni yine Tunç Soyer dir. Başkan çıkıp ben kendimi bu yola adadım demiyor. Belirgin bir şekilde adayım, tekrar bu göreve talibim demediği için yönetim kaosu yaşanıyor ve CHP yeni aday peşinde dolaşıyor.
Belediye meclisi üyelerinin içinden encümenler seçiliyor. Encümenler Belediyenin kalbidir. Son mecliste CHP içinden bazı arkadaşlar, Ak Parti ve Bağımsızlar olarak encümene katılacak, bu görevi layığıyla yapacak üyeleri göreve seçtik.
Belediyeler taşınmazlarını satabilirler. Zaten herkesin ortak fikri satılsın ama bu satışlardan gelen paralarla Seferihisar’a bir şeyler yapılsın. Yönetim Belediyecilik dışında herşeyi yapıyor. Biz yönetirkende birçok yer sattık ama her satışın karşılığında Seferihisar’a yeni yatırımlar kazandırdık, halkın karşısına proje koyduk, satış nedenimizi açıkladık.
Tunç Soyer ve ekibinden de bunu bekliyoruz. Satış yapmalarına karşı değiliz ama daha önce ki satışlardan elde edilen gelirle ilçeye hiçbir hizmet yapılmadı. Bundan sonra ki satışlara şüpheyle bakmamızın ve hayır oyu vermemizin tek nedeni bu.
İzmir Büyükşehir Belediyesinden hizmet gelmiyor. Tunç Soyer ne kadar saklamaya çalışsa da Aziz Kocaoğlu ile arasında ki sıkıntı ilçeye yansıyor. Siyaset farklıdır, ilçe yönetmek farklıdır. Aziz Kocaoğlu ile arasını düzeltip hizmet almalıdır Tunç Soyer.
1999 Yerel seçimlerinde belden aşağıya vuruldu. Hamit Nişancı birçok şeyle suçlandı. 2 yıl geçti aradan ne oldu? Hayat devam ediyor, gün gelir belden aşağıya vuranlar aynı şeylerle karşılaşır. Bunlar yaşanmamalıydı. Seferihisar siyaseti daha seviyeli olmalıydı.
Sığacık yol kavşağı, köy pazarı, sakin şehir projesi ve tanıtım atağı başarılı bulduğumuz icraatlar. 2 yıldır kamu yararına yapılan hiçbir şey yok. Akkum 600 milyara satıldı. Çarşı içinde ki yerler satıldı 1.200 trilyona. Sistem böyle yürümez. Tekrar söylemekten bıkmayacağız bu paraların yatırım olarak dönmesi lazım. Bu paraların nereye harcandığını açıklasınlar.
10 yıl Belediye yönettik, liderimiz Hamit Nişancıydı. Ona inandığımız için siyaset yaptık ve ilçemize hizmet verdik. Biz siyaset yapmaya devamedeceğiz. Hamit Nişancı’nın arkasındayız. 27 yaşında Belediye Başkanı oldu 37 yaşında seçim kaybetti. Şimdi 39 yaşında ve siyaset için oldukça genç bir yaşta. Tekrar aynı göreve geri geleceğini düşünüyoruz ve inanıyoruz.
YORUM YAZ
DİĞER Politika HABERLERİ
-
Chp'nin yeni yönetimi, tan...
Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar İlçe Teşkilatı’nın geçtiğim...
Eklenme: 18 Mayıs 2012
-
Kılıçdaroğlu Seferihisar'a...
Seferihisar Cumhuriyet Halk Partisi kadın kolları ve ADD Derneğ...
Eklenme: 15 Mayıs 2012
-
Vekillerden kahve ziyareti
Cumhuriyet Halk Partili vekiller Alahattin Yüksel ve Mustafa Mo...
Eklenme: 29 Nisan 2012
-
"Akp Hükümeti dinimizi çi...
Düzce köyünde CHP Seferihisar İlçe Başkanlığı tarafından basın ...
Eklenme: 28 Nisan 2012
-
CHP, YEREL SEÇİMLERE HÜSEYİN E...
CHP Seferihisar İlçe Başkanlığı seçiminde tek aday ve tek liste...
Eklenme: 14 Nisan 2012
-
HÜSEYİN ERCAN ADAYLIĞINI AÇIKL...
Ercan, aday olurken, operasyona, operasyonu gerçekleştirenlere,...
Eklenme: 09 Nisan 2012
-
Personelin sürprizi, Başkanın ...
3. Yılını dolduran Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e be...
Eklenme: 02 Nisan 2012
-
Seferihisar İlçe Başkanlığı ko...
Seferihisar İlçe Başkanlığı kongre duyurusu
Eklenme: 30 Mart 2012
YAZARLARIMIZ
SON YORUMLANAN HABERLER
1
Seferihisar CHP örgütünün ve yeni yönetiminin sesine kulak veren Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye yönetiminde radikal kararlar almanın eşiğinde…
2
Seferihisar belediye meclisi önceki günkü toplantısında tarihi bir karar aldı ve Türkiye’nin yakından tanıdığı (merhum) gazeteci Teoman Erel’in ismi Ürkmez bölgesinde bir parka verildi.
3
19 Mayıs, hükümetin aldığı karar gereğince Seferihisar’da alışılmışın dışında kutlandı. Saat 09.30 da Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Atatürk büstüne çelek koydu ve protokol üyeleri saygı duruşunda bulundu
5
Seferihisar Cumhuriyet Halk Partisi kadın kolları ve ADD Derneği yöneticileri Partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu ziyaret etti
E-POSTA LİSTESİ
EN ÇOK TIKLANAN HABERLER
1
Seferihisar CHP örgütünün ve yeni yönetiminin sesine kulak veren Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye yönetiminde radikal kararlar almanın eşiğinde…
2
19 Mayıs, hükümetin aldığı karar gereğince Seferihisar’da alışılmışın dışında kutlandı. Saat 09.30 da Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Atatürk büstüne çelek koydu ve protokol üyeleri saygı duruşunda bulundu
5
Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar İlçe Teşkilatı’nın geçtiğimiz ay işbaşına gelen yeni yönetimi, çalışmalarına protokol ziyaretleriyle başladı











.jpg)
.jpg)
.jpg)







(1).jpg)






İzmir-Ankara ve İzmir-İstanbul otoyolları ile Türkiye'nin 3 büyük ili birbirine kesintisiz ve güvenli bir şekilde bağlanacak. Otoban tamamlandığında Ankara'dan İzmir'e karayoluyla ulaşım 5 saate inecek.