13 Mayıs 2011, 09:35 - 
Soyer ve Türer Türkiye'ye Örnek Oldular
Seferihisar.com Twitter'da

Soyer ve Türer Türkiye'ye Örnek Oldular

Dün Rakiptiler Bugün Seferihisar İçin Büyük Projelerde Yan Yanalar

İzmir’de İki Simge İsim Soyer ve Türer Türkiye’ye Örnek Oldular

Dün Rakiptiler Bugün Seferihisar İçin Büyük Projelerde Yan Yanalar

Sakin Şehir projesi ile Türkiye’de farklı ve alternatif turizmde dikkatleri üzerine çeken Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Türkiye’de ilk kez koyun ve keçi sütünü soğuk zincire alan küçükbaş sektöründe yaptığı hizmetlerle simge bir isim olan Özer Türer son yerel seçimlerde rakiptiler bugün ise Seferihisar’ın sesini Türkiye’ye duyuran projelerde yan yanalar.


Basın ve kamuoyu onları ikinci kez İzmir Koyun Keçi Panayırı çalışmalarında yan yana gördü. Eski rakiplerin birliktelikleri panayır ile sınırlı değil. Birçok projede Seferihisar’a hizmet konusunda bir şeyler yapmak için can atıyorlar.

Türkiye’nin ihtiyacı olan birliktelik

Genel seçimler ile birlikte siyasi tansiyon yükseliyor. Farklı siyasi partilere mensup kişiler birbirleri hakkında en sert dille konuşuyorlar. Hatta Mersin’de MHP’li İl Genel Meclis üyesi muhtarlıktan eski rakibi tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürüldü bugünlerde Seferihisar’daki birliktelik Türkiye’ye örnek oluyor.

Sektör panayırda buluştu

Seferihisarlı işadamı Özer Türer’in başkanlığını yaptığı İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Tunç Soyer’in Başkanlığını yaptığı Seferihisar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği İzmir Koyun Keçi Panayır’ı Türkiye’nin dört bir yanından gelen koyun keçi yetiştiricilerine ve küçükbaş sektörüne ev sahipliği yaptı.

Panayır kortej yürüyüşü ile başladı. Koyun Keçi Panayırı'nın kortej yürüyüşüne, İzmir Valisi Cahit Kıraç, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, Seferihisar Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Özer Türer ve AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı İlknur Denizli ile yetiştiriciler katıldı. Seferihisar Kapalı Pazar Yeri'ndeki açılış töreninde konuşan Vali Kıraç, İzmir'in bitkisel üretimde Türkiye genelinde Antalya'nın ardından ikinci, hayvansal üretimde ise Türkiye üçüncüsü olduğunu kaydetti. Kıraç, "İzmir, tarım şehridir, orman şehridir, kültürlü insanların yaşadığı turizm şehridir. Böylesi bir şehirde üreticiyi desteklemek ve önderlik etmek bizim görevimizdir" dedi.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise panayırda sektörün sıkıntılarının ele alınacağını, ayrıca eğlenceli faaliyetlerle kaliteli ürünleri tanıtma fırsatı bularak üreticileri teşvik edeceklerini söyledi.
İzmir Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Özer Türer de, panayır ile koyun keçi sektörünün durumunu ortaya koymayı hedeflediklerini söyledi. Ulamış İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibinin de bir gösteri sunduğu açılış töreninin ardından Vali Kıraç ve beraberindekiler, panayır alanında hayvan pazarını ve diğer üreticilerin açtığı stantları gezdi.

Koyun ve keçiler yarıştı

2. İzmir Koyun Keçi Panayırı’nın ikinci gününde de etkinlikler devam etti. 2. İzmir Koyun Keçi Panayırı’nin ikinci gününde Kırkım Töreni, Koyun Keçi Güzellik yarışması, halk oyunları gösterileri, saz ve kaval dinletileri ve Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanları Çalıştayı düzenlendi. Panayırın en dikkat çeken konukları ise 160 kiloluk keçi ile Eskişehir Birliği tarafından getirilen koç oldu.


Kırkım Töreni Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Özer Türer ve Keçe Atölyesi sahibi Ayfer Güleç tarafından yapıldı. Birlik Başkanı Özer Türer, kırkım yapılan makası Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa’ya hediye ederken, Başkan Yasa herkesi 25 Haziran’da Karaburun’da gerçekleşecek Kırkım Şenliği’ne davet etti.

Öte yandan keçeden tasarladığı gömlek ve kazaklarla adından sıkça söz ettiren Ressam Ayfer Güleç’in Keçe Atölyesi görülmeye değerdi. Panayır’ın diğer bir etkinliği de küçükbaş hayvancılık sektörünün sorunlarının tartışıldığı Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanları Çalıştayı oldu. Çalıştayda Türkiye’nin dört bir yanından gelen Birlik başkanları koyun ve keçi sektöründeki sorunları tartışarak çözüm önerilerini iletti.

Panayır kapsamında Koyun Keçi Güzellik Yarışması en dikkat çeken etkinlik oldu.   Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Harun Reşit Uysal, Prof. Dr. Turgay Taşkın, Araştırma Görevlisi Funda Erdoğan Ataç ve İlçe Emniyet Müdürü Gürkan Yiğit’in jüriliğini yaptığı yarışmada, en güzel kuzu yetiştiricisi Hasan Sudağ, koyun yetiştiricisi Egemen Sudağ, koç yetiştiricileri Hasan Sudağ ve Adnan Erdön, keçi yetiştiricisi Mustafa Seyran ve teke yetiştiricisi Mehmet Atlı’nın hayvanları seçildi.

 

 

 



YORUM YAZ
Simay (+11) -
Savaşları egosu yüksek komutanlar değil yüreği ve bileği ile savaşan ER' ler kazandırır..Teşekkürler Soy ER Ve Tür ER....
 Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları, okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan Seferihisar Yeni Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
DİĞER Politika HABERLERİ
ÖZEL RÖPORTAJ
Ümit Cingöz'le dobra dobra
Ümit Cingöz'le dobra dobra
AK Parti İlçe Başkanı Ümit Cingöz’e biz sorduk, Cingöz cevapladı.
 
YAZARLARIMIZ
Yeni Haber'den
GEÇ DE OLSA İYİ OLACAK
Mustafa KARABULUT
TEOMAN EREL VE SEFERİHİSAR BELEDİYE MECLİSİ
Ayaklı Gazete
BELEDİYENİN AVRUPA YAKASI
Yasemin KARABULUT
KADINLARIMIZ
Şükrü Demirel
ÖMÜR VE ÖLÜM MUHASEBESİ
Muhittin AKBEL
BAZ İSTASYONU TERÖRÜ
 
FOTO GALERİ
 
SON YORUMLANAN HABERLER
 
VİDEO GALERİ
 
E-POSTA LİSTESİ
 
EN ÇOK TIKLANAN HABERLER
 

Bu sitenin tüm hakları, Seferihisar Yeni Haber Gazetesi-ne aittir.

Seferihisar Yeni Haber Gazetesi - Hıdırlık Mh. Atatürk Cd. 35/105 Seferihisar / İZMİR
Tel :0232 7434212