| Seferihisar.com Twitter'da |
| Follow @Seferihisar_com |
Ulamış Kadın Evi Açıldı
Seferihisar Belediyesi'nin uzun zamandır üzerinde çalıştığı Kadın Evleri'nin ilki, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Ulamış Mahallesi'nde açıldı.
Seferihisar’da bayanların emeklerini değerlendireceği, düzenlenen eğitim çalışmalarına katılabileceği yeni buluşma yeri olan Kadın Evleri’nin ilk açıldı. Ulamış Mahallesi’nde düzenlenen törenle açınla Kadın Evi’ne hem Ulamış’ta hem de ilçe merkezinde yaşayan bayanlar akın etti. Açılışa İlçe Kaymakamı Şakir Erden ve Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ulamış Mahallesi Muhtarı Kadir Girginer de katıldı. Ulamış’ta yaşayan bayanlar ürettikleri sebze ve meyveleri hazırladıkları stantta sergilerken, konuklara gözleme ikram edildi.
Ulamış İlköğretim Okulu Öğrencilerinin Halk Oyunları gösterileriyle başlayan açılış töreni, yerel sanatçı Ahmet Ateşli ve oğlunun müzik dinletisi ve Seferihisar Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun konseriyle devam etti. Seferihisar Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri Nalan Doğu Ahmet Arif’in “Anadoluyum Ben” isimli şiirini okurken, Gönül Özdemir Kadınlar Günü’yle ilgili kısa bir konuşma yaptı.
Kadın Evi Açılış konuşmasını gerçekleştiren Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Amerika’da tekstil işçilerinin hak talep etmesiyle başlayan bir gün. 150 yılı aşkındır kutlanıyor. Kadınları yılda bir gün anmak doğru değil. Bizim çok eski bir geleneğimiz var imece. Kadın Evi bu geleneğin Ulamış’ta sürdürülmesini sağlayacak. Kadın Evi’nin açılışında çalışan Kadın Meclisi Üyelerimize, Belediye çalışanlarımıza ve sevgili eşim Neptün Soyer’e çok teşekkür ediyorum. Ulamış Kadın Evi Seferihisar’ın ilk Kadın Evidir. Bu uygulamayı tüm mahallelerimizde yapmak istiyoruz” dedi.
Seferihisar Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Tunç Soyer ve bayanlar açılış kurdelasını keserek Kadın Evi’ni resmen açtı.
Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları, okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan Seferihisar Yeni Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.-
Turizmde Ekolojik Markalaşma P...
"Eko Turizm ve Etkili İletişim Eğitimleri" Belediye Y...
Eklenme: 08 Şubat 2012
-
Günümüzü çiçeklerle kutladılar Seferihisar AK Parti İlçe Başkanı Ümit Cingöz, Yayın Sorumlumuz... Eklenme: 10 Ocak 2012
-
Seferihisar'ın en büyük ai... Seferihisar Belediyesi personeli geleneksel yılbaşı yemeğinde b... Eklenme: 28 Aralık 2011
-
Ürkmez Kebap ve Pide Salonu aç... Seferihisar Ürkmez Bengiler Mahallesine modern kebap ve pide ai... Eklenme: 25 Aralık 2011
-
Kadın depremzedelerin dertleri... Van depreminden sonra Seferihisar Doğanbey 9 Eylül Üniversitesi... Eklenme: 13 Aralık 2011
-
Kuaför Adnan & Ulviye Sefe...
Kuaför Adnan ve Ulviye, bugün yapılan açılışla Vakıfbank ara so...
Eklenme: 09 Aralık 2011
-
Seferihisar'da Kadınlar Bu...
14 Aralık Çarşamba günü ‘kadın ve şiddet’ konulu bir panele ev ...
Eklenme: 08 Aralık 2011
-
Van'lı 100 depremzede konu...
Depremin ardından ağır kış şartları altında yaşayan yurttaşları...
Eklenme: 28 Kasım 2011









.jpg)


.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)


(1).jpg)










