15 Kasım 2009, 22:14 - 
Etem Çalış'a Büyük Vefa
Seferihisar.com Twitter'da

Etem Çalış'a Büyük Vefa

Yeni kurulan ve yaklaşık 250 kişiye istihdam sağlayacak Tekstil Atölyesi'ne eski Belediye Başkanı Etem Çalış'ın adı verildi.

 Seferihisar Belediyesi ve İş-Kur işbirliği ile Turgut Köyü’nde oluşturulan ve Seferihisar Eski Belediye Başkanı Etem Çalış’ın isminin verildiği Tekstil Atölyesi’nde kurslar 45 kursiyerle başladı.

 
Seferihisar Belediyesi yaklaşık 250 kişiye iş imkanı sağlayacak büyük projesinin ilk adımını attı.
 
Turgut Köyü’nde kurulan atölyede 45 kursiyer günde 15 Lira yevmiyeyle 3.5 ay sürecek tekstil kursuna eğitim alıyor.
 
Seferihisar ve köylerinden gelen öğrencilerin ulaşımları Seferihisar Belediyesi tarafından karşılanıyor.
 
Kurstan başarıyla mezun olan öğrencilerin %20’si İş-Kur’dan iş garantili olacak. Seferihisar Belediyesi ve özel şirketin üretime geçmesiyle birlikte atölyede yaklaşık 250 kişi için istihdam olanağı sağlanacak.
 
Bu kursa katılanlar ve daha sonraki kurslara katılacak kursiyerler yetiştirilerek atölyede işe başlayacak. Halk Eğitimi Merkezi kapsamında ve iki eğitimciyle başlayan kursta “Sanayi Tipi Düz Dikiş Makineciler” Yetiştiriliyor.
 
Aralık ayı başında üretime geçmesi planlanan atölyeye Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in isteğiyle Eski Belediye Başkanı Etem Çalış’ın ismi verildi.
 
Atölyeye giderek çalışmaları inceleyen, kursiyerlerle görüşen ve başarılar dileyen Soyer, atölyeye eski Belediye Başkanı Etem Çalış’ın isminin verilmesiyle ilgili olarak; “Seferihisar’da istihdam yaratacak bu girişimde Seferihisar için büyük hizmetleri olan eski Belediye Başkanımızın adını yaşatmak istedik. Umarım atölyemizde adına yakışır şekilde başarılı işlere imza atacak ve çok sayıda gence iş ve evlere aş olacaktır” dedi.
Seferihisar Belediyesi Basın Bürosu



YORUM YAZ
abdullah durutürk (+3) -
değerli başkan ; kendini seferihisar için adeta adamış olan saygılı , ve değerli büyüğüm etem çalış büyüğüme verdiğiniz değerden dolayı sizi içten kutluyorum.seferihisarı siz ileriye taşıyacaksınız buna adım gibi eminim..sizin değerli düşüncelerinizi hergün bu gazeteden internetten takip ediyorum..allah yolunuzu açık etsin.başkanım sizi özledim gerçekten.yakında izmire dönecem ve sizi ziyaret edecem.projeler ile......saygılarımla
dürüst (+13) -
Seferihisarın en dürüst belediye başkanının adı, daha büyük bir projeye yakışır.
dobracı (+7) -
Sayın Editör, 4 gündür sayfalarınız neden güncellenmiyor??? Toplum hizmeti yaptığınızı hatırlatmak isterim....
 Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları, okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan Seferihisar Yeni Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
DİĞER Ekonomi HABERLERİ
ÖZEL RÖPORTAJ
Konuğumuz Kadir Başlı
Konuğumuz Kadir Başlı
Başarıya Koşanlar sayfamızda ilçemizde adlarını başarı ile özdeşleştiren işadamı, siyasetçi, sporcu veya sanatçı gibi isimlerin öykülerini okuyacak, zirveye giden yoldaki mücadelelerine tanık olmaya devam edeceksiniz…
 
YAZARLARIMIZ
Ayaklı Gazete
31. İLÇE KURULACAK MI?
Mustafa KARABULUT
SEFERİHİSAR CHP’Lİ DELEGELERDEN İNCE AYAR
Şükrü Demirel
NAMAZ AŞIKLARI
Yasemin KARABULUT
Stadyum ve CHP’lilerin sazanlığı
Muhittin AKBEL
Sığacık’ta 2. raunt
 

 

SON YORUMLANAN HABERLER
 
FOTO GALERİ
 
VİDEO GALERİ
 
E-POSTA LİSTESİ
 
EN ÇOK TIKLANAN HABERLER
 

Bu sitenin tüm hakları, Seferihisar Yeni Haber Gazetesi-ne aittir.

Seferihisar Yeni Haber Gazetesi - Hıdırlık Mh. Atatürk Cd. 35/105 Seferihisar / İZMİR
Tel :0232 7434212